Metallbeslag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder metallbeslag, varianter, uttal och böjningar av metallbeslag

Metallbeslag synonym, annat ord för metallbeslag, vad betyder metallbeslag, förklaring, uttal och böjningar av metallbeslag.

Vad betyder och hur uttalas metallbeslag

Metallbeslag uttalas met|all|be|slag och är ett substantiv.

Ordformer av metallbeslag

Singular

metallbeslag
obestämd grundform
metallbeslags
obestämd genitiv
metallbeslaget
bestämd grundform
metallbeslagets
bestämd genitiv

Plural

metallbeslag
obestämd grundform
metallbeslags
obestämd genitiv
metallbeslagen
bestämd grundform
metallbeslagens
bestämd genitiv

Metallbeslag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet metallbeslag

  1. Gondolen har ett polerat metallbeslag monterat i förstäven, en symbol för en bila (ferro di prua), (som också återfanns i dogens huvudbonad), som sedermera utvecklats till en symbol för Venedig. Under bilan finns vanligtvis sex utskott, som symboliserar stadsdelarna i det historiska Venedig. Årtullens gaffelbeslag (forcola) har en konisk fyrkantig ände som är nedstucken i ett motsvarande hål (trincarino) i relingen akterut på högra sidan. Här lägger gondoljären sin långa åra (rèmo) för vrickning och manövrering av gondolen. Gondolens asymmetriska konstruktion underlättar för gondoljären att hålla rak kurs. Gondoler kan vara rikt utsmyckade på fördäcket och sittbänkarna för passagerare. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.