Mission Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mission, varianter, uttal och böjningar av mission

Mission synonym, annat ord för mission, vad betyder mission, förklaring, uttal och böjningar av mission.

Synonymer till mission

Vad betyder och hur uttalas mission

Mission uttalas miss|ion [mi?o´n] och är ett substantiv -en -er.

Mission betyder:

Ordformer av mission

Singular

mission
obestämd grundform
missions
obestämd genitiv
missionen
bestämd grundform
missionens
bestämd genitiv

Plural

missioner
obestämd grundform
missioners
obestämd genitiv
missionerna
bestämd grundform
missionernas
bestämd genitiv

Mission är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Mission på Engelska

  • mission
  • mission

Hur används ordet mission

  1. 2009 uppgav rörelsen att de hade drygt 16 miljoner medlemmar. Många av medlemmarna finns i utvecklingsländer därörelsen har bedrivit omfattande mission. Stora väckelser äger rum i både Afrika och Latinamerika. (källa)
  2. Den norske prästen och missionären Thomas von Westen föreslog i början av 1700-talet att man i Sverige skulle inrätta en uppsökande missionsverksamhet bland samerna enligt norsk förebild. Resultatet blev en kunglig förordning om "Lappländarnes flitigare undervisning i kristendomen och skolars inrättande där i orten". Redan tidigare fanns Skytteanska skolan i Lycksele, men nu inrättades också skolor i Åsele, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Jukkasjärvi, Föllinge och Utsjoki. Dessa skolor var tvååriga och gav undervisning på samiska i kristendom och innantilläsning. Sex samebarn togs emot i varje skola. Detta var basen för undervisningen bland samerna. (källa)
  3. Begreppet används bland annat om kristen mission utanför den traditionellt kristna delen av världen, och den globala spridningen av västerländsk, ofta amerikansk, populärkultur och konsumtionsvanor. I de stater som under det kalla kriget dominerades av Sovjet har man på motsvarande sätt talat om en förryskning av samhället, men inte under den beteckningen eftersom det var ockupantens språkbruk. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.