Mobil Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mobil, varianter, uttal och böjningar av mobil

Mobil synonym, annat ord för mobil, vad betyder mobil, förklaring, uttal och böjningar av mobil.

Synonymer till mobil

Vad betyder och hur uttalas mobil

Mobil uttalas mob|il [-i´l] och är ett adjektiv -t -a.

Mobil betyder:

Ordformer av mobil

Böjning (i positiv) mobil en ~ + subst. mobilt ett ~ + subst. mobila den/det/de ~ + subst. mobile den ~ + mask. subst. Komparation mobilare en/ett/den/det/de ~ + subst. mobilast är ~ mobilaste den/det/de ~ + subst.

Mobil är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Mobil på Engelska

  • mobile

Hur används ordet mobil

  1. Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån. (källa)
  2. När firandet var i full gång på efterfesten kollade sångerskan sin mobil och möttes av meddelanden och kommentarer om att folk inte tyckte att hon var värd priset. (källa)
  3. Huvudets flexions- och extensionsrörelser sker huvudsakligen i leden mellan den första halskotan och occipitalbenet (atlantooccipitalleden). Cervikalpelaren är dock jämförelsevis mobil och huvudets rörelser är delvis beroende av flexion och extension i själva ryggraden. (källa)
  4. En hord, av ordon (en mobil mongolisk byggnad), är ett västerländskt begrepp för en klan av eurasiska nomader, särskilt mongoler. Se även Vita horden och Gyllene horden. (källa)
  5. Instabil är ett offentligt konstverk i form av en mobil skapad av konstnären Lars Englund och placerad i Lugnet, Hammarby sjöstad i Stockholm. (källa)
  6. Elektronblixten uppfanns på 1930-talet och består av ett rör fyllt med xenongas i vilket man gör en elektrisk urladdning på åtskilliga tusen volt. Elektronblixten har en brinntid på ca 1/300 s och användes länge för att frysa snabba rörelser. Utrustningen var dock mycket otymplig och blev mobil först på 1960-talet. Elektronblixten ger ljus som är lämpligt för färgfotografering (6 000 K). Den är ingen engångsartikel som blixtlampan, utan kan användas så länge batterierna räcker. När elektronblixt används, behöver slutaren inte stå öppen längre än 1/300 s. Kamerans snabbaste slutartid med elektronblixt kallas för X-synkronisering, där X står för xenon. Elektronblixten konkurrerade snabbt ut blixtlamporna. (källa)
  7. Celloplast startade tillverkning även i andra europeiska länder samt i USA, och man hade genom sitt patent under ett antal års tid närmast monopol på produkten bärkasse av plast. 1977 hävdes dock Celloplasts patent i USA genom enträget arbete av oljebolaget Mobil, och därefter inleddes en lång nedgång för företaget Celloplast. Företaget splittrades under 1990-talet upp, och dess tidigare huvudkontor i Norrköping är numera säte för Miljösäck, Sveriges största tillverkare av sopsäckar av återvunnen polyeten. (källa)
  8. Carro-ballista – En mobil scorpio monterad på en vagn, skulle kunna kallas för den första stridsvagnen. Flera carro-ballista finns avbildade på Trajanuskolonnen. (källa)
  9. En lyftkran är en anläggningsmaskin utrustad med stålvajrar och taljor, som används till att lyfta och sänka material. De används oftast på byggarbetsplatser och som hjälpmedel vid konstruktion av tyngre saker inom verkstadsindustrin. Lyftkranar som används inom byggindustrin är oftast temporära konstruktioner, fastsatta antingen i marken eller på en mobil plattform. De kan manövreras antingen från hytten på kranen eller medelst en handburen radiokontroll. Kranföraren får hjälp av medarbetare på marken via handsignaler eller radiokommunikation. I alla branscher finns över 20 + specialiserade kranar, alla används för olika ändamål. (källa)
  10. Marina band för mobil kommunikation i området 1605 kHz till 3 MHz har i Sverige traditionellt kallats för gränsvåg (GV) eller fiskevåg (norska: Fiskeribølgen). Den marina nödfrekvensen för mellanvåg ligger på 2182 kHz. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.