Mobiltelefon Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mobiltelefon, varianter, uttal och böjningar av mobiltelefon

Mobiltelefon synonym, annat ord för mobiltelefon, vad betyder mobiltelefon, förklaring, uttal och böjningar av mobiltelefon.

Synonymer till mobiltelefon

Vad betyder och hur uttalas mobiltelefon

Mobiltelefon uttalas mob|il|tele|fon och är ett substantiv.

Ordformer av mobiltelefon

Singular

mobiltelefon
obestämd grundform
mobiltelefons
obestämd genitiv
mobiltelefonen
bestämd grundform
mobiltelefonens
bestämd genitiv

Plural

mobiltelefoner
obestämd grundform
mobiltelefoners
obestämd genitiv
mobiltelefonerna
bestämd grundform
mobiltelefonernas
bestämd genitiv

Mobiltelefon är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mobiltelefon

  1. Field recording, eller fältinspelning som det heter på svenska, är ett brett begrepp som avser processen att spela in ljud utanför en studios "kontrollerade gränser". Det kan vara naturliga ljud som smattrande regn, fågelkvitter, vinden som susar i träden. Likväl kan det handla om ljud framkallade av människan som fotsteg, ett telefonsamtal eller ett tåg som svischar förbi. Några användningsområden för fältinspelning är forskning, film, radio, TV, spel och musik. Tidiga musikgenres där fältinspelningar spelat en viktig roll är bland annat musique concrète, avant-garde och experimentell musik. I takt med att inspelningsgsprocessen blivit mer tillgänglig, idag kan i princip alla med en mobiltelefon spela in ljud, har just fältinspelningar växt i popularitet och hörs i alla möjliga musikgenres. (källa)
  2. Handsfree, från engelskans hands free, "fria händer". En typ av hörsnäcka avsedd att användas samman med telefon och mobiltelefon som gör att man inte behöver använda händerna för att telefonera. Systemet minskar också användarens exponering för elektromagnetisk strålning från telefonen. En variant av handsfree är en trådlös utrustning som kommunicerar med telefonen med hjälp av teknikstandarden Bluetooth. (källa)
  3. En handväska är en mindre typ av väska, lagom i storlek för att kunna bäras i handen, även om de i perioder också kan ha axelband, avsedd för nödvändiga föremål såsom börs, plånbok, näsdukar, smink, mobiltelefon, nycklar och liknande. Handväskor används huvudsakligen av kvinnor, även om liknande väskor för herrar har förekommit under senare delen av 1900-talet, mest som så kallade handledsväskor. (källa)
  4. I USA används begreppet clothes valet för en herrbetjänt av traditionellt slag, men även för ett inbyggt skåp eller låda för accessoarer, klockor, nycklar, mobiltelefon och liknande. (källa)
  5. Cirka 10 000 svenskar avlider varje år i hjärtstopp, borträknat fall som inträffar inne på sjukhus. Överlevanden vid hjärtstopp utanför sjukhus har historiskt varit låg, cirka 2 procent. En kritisk faktor för överlevnad är tiden från hjärtstopp till insats i form av hjärtlungräddning och defibrillering. Trots detta visar uppgifter från det svenska nationella hjärtstoppsregistret att medianinsatstiden för en ambulans vid hjärtstopp har ökat. År 2008 var den nio minuter, vilket är tre minuter längre än sex år tidigare. Problemet med ökade insatstider delas i många länder. I England har ledningen för London Ambulance Service (LAS) deklarerat att en stor utbyggnad av farthinder så som vägbulan har bidragit till de ökade insatstiderna. Vidare har ledningen sagt att för varje trafikdödad som vägbulor förebyggt, har flera människor dött i samband med försenade insatser vid hjärtstopp. Detta har föranlett en formell utredning om vägbulors effekt på säkerheten. I samband med utredningen har LAS hävdat att genom att korta ned insatstiden med 1 minut kan 500 dödsfall/år i hjärtstopp förebyggas, vilket kan jämföras med att i London trafikdödas cirka 290 människor per år. Ett komplement till att snabbt få fram ambulans till patienten, är att placera ut defibrillatorer på strategiska platser. I Sverige drivs det s.k. RUMBA-projektet, där personer med utbildning i handhavande av defibrillatorer larmas via mobiltelefon när de behövs vid ett hjärtstopp i närheten. (källa)
  6. Mobiltelefon – latin mobilis "rörlig", grekiska τῆλε (tēle) "fjärran" och grekiska φωνή (fōnē) "röst", "ljud". (källa)
  7. Roboten har en viss rörlighet, för varje arbetsstycke den ska arbeta med, förses roboten med ett passande verktyg. En robot som används för att flytta en del till en mobiltelefon, måste alltså delvis byggas om och programmeras om när den ska flytta en annan bit. (källa)
  8. Vill du få ersättning för din fuktskadade mobiltelefon genom försäkringsbolaget handlar det kort och gott om att händelsen ska vara plötslig och oförutsedd, även om det också här finns en del att ha i åtanke. Bland annat är det inte alls säker att försäkringsbolaget vill betala ut ersättning om du pratat i telefon samtidigt som det börjat regna, och till och med om du tappar telefonen i toaletten. (källa)
  9. Om din ip-klassade dyrgrip till mobiltelefon skadas av fukt riskerar du att hamna i en knepig situation. Här är punkterna du bör ha i åtanke innan du går vidare. (källa)
  10. På 2000-talet tillverkas många modeller med inbyggda extrafunktioner, exempelvis cd-spelare, laddstation till mobiltelefon eller projektion av tiden i taket eller på väggen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.