Modellbygge Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder modellbygge, varianter, uttal och böjningar av modellbygge

Modellbygge synonym, annat ord för modellbygge, vad betyder modellbygge, förklaring, uttal och böjningar av modellbygge.

Vad betyder och hur uttalas modellbygge

Modellbygge uttalas mod|ell|bygge och är ett substantiv.

Ordformer av modellbygge

Singular

modellbygge
obestämd grundform
modellbygges
obestämd genitiv
modellbygget
bestämd grundform
modellbyggets
bestämd genitiv

Plural

modellbyggen
obestämd grundform
modellbyggens
obestämd genitiv
modellbyggena
bestämd grundform
modellbyggenas
bestämd genitiv

Modellbygge är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Modellbygge på Engelska

  • Model building

Hur används ordet modellbygge

  1. För avancerat modellbygge, till exempel extremt små fartygsmodeller, är det tillsammans med buxbom ett av de mest eftertraktade träslagen, på grund av att det möjliggör så små och detaljerade delar. (wikipedia.org)
  2. Knappnålar är också praktiska i andra hobbysammanhang, till exempel vid modellbygge där de kan häfta ihop pappersbitar tillfälligt eller permanent. I länder där gem är en okänd produkt, används knappnålar för att tillfälligt häfta samman pappersdokument. En kortare och kraftigare typ av nål med ett stort och något cylinderformat plasthuvud används ofta för att fästa lappar på anslagstavlor. På kartor kan positioner markeras med knappnålar. (wikipedia.org)
  3. Det är vanligt att bygga modeller som hobby. Populära former av modellbygge är till exempel modelljärnväg, flaskskepp och dockskåp. Utövare av sådan hobby kallas modellbyggare. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.