Montör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder montör, varianter, uttal och böjningar av montör

Montör synonym, annat ord för montör, vad betyder montör, förklaring, uttal och böjningar av montör.

Vad betyder och hur uttalas montör

Montör uttalas mont|ör [-ö´r] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av montör

Singular

montör
obestämd grundform
montörs
obestämd genitiv
montören
bestämd grundform
montörens
bestämd genitiv

Plural

montörer
obestämd grundform
montörers
obestämd genitiv
montörerna
bestämd grundform
montörernas
bestämd genitiv

Montör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Montör på Engelska

  • assembler, fitter - electrician

Hur används ordet montör

  1. VVS-montör (vvs står för värme, ventilation och sanitet) (äldre benämningar: rörmokare, rörläggare), är en fackman som installerar och reparerar VVS-anläggningar i byggnader. Förutom rör kan dessa anläggningar bestå av värmepumpar, elpannor, solvärme, varmvattenberedare, värmeelement, fläktar, klimatanläggningar samt sanitetsporslin. (källa)
  2. En elektriker (elmontör) är en hantverkare som framförallt arbetar med installation och service av elektriska anläggningar. (källa)
  3. Det finns skruvmaskiner med djupinställning för bandad skruv. Vid skruvning med en enkel skruvdragare håller montören fram skruv med handen. Maskiner med momentbegränsare minskar problemet med genomskruvning av pappen. På grund av belastningsskador bland snickare anser Arbetsmiljöverket nu att gipsskivor över 900 mm bredd ska undvikas där så är möjligt, regel eller läktavståndet måste anpassas efter skivans bredd. (källa)
  4. Avsnitt 4: Anna är trött på att inte ha en tvättstuga eller ett sovrum. Montören Benny har svårt att släppa taget. (Benny och Anna i Rimbo). (källa)
  5. Hilbig växte upp i ett brunkolsdistrikt i Thüringen och bodde fram till sitt fyrtionde levnadsår i en liten lägenhet tillsammans med sin mor och sin morfar. Fadern Max Hilbig var soldat och rapporterades försvunnen 1943 efter en drabbning utanför Stalingrad. Efter åtta års skolgång i hemstaden Meuselwitz utbildade sig Hilbig till arborrare/fräsare och efter avslutad värnplikt arbetade han som verktygstillverkare, koleldare, montör och gruvarbetare vid brunkolsdagbrotten i Meuselwitz. Under sin ungdomstid tränade han både boxning och gymnastik. (källa)
  6. Personsökning via radiosignaler förekom i USA från början av 1920-talet och användes inom polisväsendet. Lokala, trådlösa personsökarsystem med endast en basstation som omfattade till exempel ett fabriksområde eller ett sjukhus förekom från 1960-talet och framåt. Svenska Televerket startade ett internt försökssystem 1968 och utnyttjade nätet av FM-sändare för att distribuera söksignaler. Försöksgrupper var montörer och reparatörer. Personsökarna kände av signaler i en underbärvåg i FM-sändningarna vilka inte hördes i vanliga radioapparater. Verkets reparatörer gick därmed att nå men de måste uppsöka en fast telefon och ringa ett förutbestämt telefonnummer för att få ett meddelande. (källa)
  7. Det finns en mängd olika användningsområden för betongelement inom byggbranschen. Alla har gemensamt att betongelement tillverkas väderskyddat, med hög precision och under kontrollerade förhållanden på en fabrik. Enklare element, som betongkantsten eller stödelement, kan serieproduceras och läggas på lager. Komplicerade element, som trappor, bjälklag eller fasader, specialtillverkas efter kundens/beställarens önskemål och transporteras direkt till byggarbetsplatsen, där de sätts ihop av fackkunniga montörer, oftast med hjälp av kranar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.