Motto Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder motto, varianter, uttal och böjningar av motto

Motto synonym, annat ord för motto, vad betyder motto, förklaring, uttal och böjningar av motto.

Synonymer till motto

Vad betyder och hur uttalas motto

Motto uttalas motto och är ett substantiv -t -n.

Motto betyder:

Ordformer av motto

Singular

motto
obestämd grundform
mottos
obestämd genitiv
mottot
bestämd grundform
mottots
bestämd genitiv

Plural

motton
obestämd grundform
mottons
obestämd genitiv
mottona
bestämd grundform
mottonas
bestämd genitiv

Motto är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Motto på Engelska

  • motto

Hur används ordet motto

  1. Tvärs över sina många öar består Indonesien av distinkta etniska, språkliga och religiösa grupper. Den javanesiska är den största och den politiskt dominerande etniska gruppen. Indonesien har utvecklat en gemensam identitet definierad av ett nationellt språk, etnisk mångfald, religiös pluralism inom majoriteten av den muslimska befolkningen och en historia av kolonialism, inklusive rebelliskt uppror mot Indonesiens nationella motto "Bhinneka Tunggal Ika" ("Enighet i mångfald" bokstavligen "många, men ändå en") som artikulerar den mångfald som formar landet. Trots sin stora befolkning och tätbefolkade regioner har Indonesien stora områden av vildmark som stöder världens näst högsta nivå av biologisk mångfald. Landet är rikt på naturresurser, men fattigdomen är utbredd i dagens Indonesien. (wikipedia.org)
  2. Tanken är att hela världen retoriskt ska sluta sig bakom ett motto. I Milano 2015 var mottot "Feeding the planet, energy for life". (wikipedia.org)
  3. Ett valspråk, ett motto eller en devis är en ofta kort och kärnfull mening som uttrycker vad en person, organisation eller nation har som mål eller underliggande tanke. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.