Mumsa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mumsa, varianter, uttal och böjningar av mumsa

Mumsa synonym, annat ord för mumsa, vad betyder mumsa, förklaring, uttal och böjningar av mumsa.

Synonymer till mumsa

Vad betyder och hur uttalas mumsa

Mumsa uttalas mumsa och är ett verb -de.

Mumsa betyder:

Ordformer av mumsa

Aktiv

mumsa
infinitiv
mumsar
presens
mumsade
preteritum
mumsat
supinum
mumsande
presens particip
mumsa
imperativ

Passiv

mumsas
infinitiv
mumsas
presens
mumsades
preteritum
mumsats
supinum

Perfekt particip

mumsad en
~ + subst.
mumsat ett
~ + subst.
mumsade den/det/de
~ + subst.

Mumsa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Mumsa på Engelska

  • munch - munch on a cookie

Hur används ordet mumsa

  1. Ursprunget till namnet är osäkert, men kommer från det franska verbet croquer ('knapra', 'mumsa'). Croque är även franskans ord för 'att steka'. (källa)
  2. I diktens sex åttagradiga strofer berättar Ola om hur han och kamraten Pär vaktar sin kolmila en natt vid Västanåmyra. Vid fyratiden på morgonen dundrar det till och de får de besök av stora troll. De två kolarna gömmer sig och ser hur trollen slår sig ner och lagar mat över den heta kolmilan. De steker tackjärn, kokar soppa på klackjärn och "mumsade på plog som på höns eller får." Efter måltiden början trollen dansa och det är som att se hus och kyrkor dansa. (källa)
  3. Luffaren berättar sedan en till historia, om Connie Appleseed som spelas av Lisa. Familjen Appleseed var en nybyggarfamilj som reste runt USA tillsammans med andra familjer. Varje dag åt familjen en buffel som de dödade. Efter en tid började Connie tröttna på bufflarna och berättar för dem att djuret kommer utrotas om de inte börjar äta annat. Hon erbjuder dem äpplen men de vägrar äta det. Hon ger dem ett ultimatum: sluta äta bufflar eller lämna mig. Familjen väljer att lämna Connie som byter sitt efternamn till Appleseed. Connie börjar sitt nya liv och planterar äppleträd över hela USA, medan resten av hennes familj fortsätter att åka runt i landet och döda bufflar under namnet Bufflekill. En dag då familjen "Bufflekill" vaknar upp upptäcker de att det inte finns några bufflar kvar och de har ingen mat längre. Karavanen som de är med börjar snart blir hungriga och tänker övergå till kannibalism, men i sista stund räddas de av Connie som kommer med äpplen som de börjar mumsa på. Luffaren avslutar med att berätta att det är tack vare henne som de har äpplen i allt gott numera. (källa)
  4. Wolinski hittade på de slogans som under perioder användes i reklamsammanhang: "Journal qu'on lit sur un divan en croquant du chocolat" ("En tidning som man läser på soffan när man mumsar på choklad") och "Charlie. Le seul journal de bandes dessinées lu par des gens capables de lire autre chose que des bandes dessinées" ("Charlie. Den enda serietidning som läses av folk som kan läsa annat än serietidningar"). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.