Myntare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder myntare, varianter, uttal och böjningar av myntare

Myntare synonym, annat ord för myntare, vad betyder myntare, förklaring, uttal och böjningar av myntare.

Vad betyder och hur uttalas myntare

Myntare uttalas mynt|are och är ett substantiv -n; pl. myntare, best. pl. myntarna.

Ordformer av myntare

Singular

myntare
obestämd grundform
myntares
obestämd genitiv
myntaren
bestämd grundform
myntarens
bestämd genitiv

Plural

myntare
obestämd grundform
myntares
obestämd genitiv
myntarna
bestämd grundform
myntarnas
bestämd genitiv

Myntare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet myntare

  1. I Kina användes tidigt som värdemätare dels vissa varor, dels föremål, som hade endast imaginärt värde, till exempel snäckskal. Det kinesiska myntväsendet var mycket förvirrat. Alla regeringens försök att införa bättre mynt strandade mot falskmyntarnas verksamhet. Silvermynt slogs så gott som aldrig i Kina, men silvertackor förekom. (källa)
  2. Konstnären Pär Lindblom tillverkade 1995 tio falska mynt av 18 karats guld. Dessa mynt har något mindre diameter än de äkta tiokronorsmynten och är med vikten 10,7 gram märkbart tyngre än de vanliga och är stämplade med årtalet 1995. På randen, mellan två räfflade partier, är mynten numrerade och bär falskmyntarens initialer (PL). Konstnären behöll ett mynt själv och prånglade ut de övriga nio på krogar i Stockholm i syfte att väcka funderingar om pengar och pengars värde. Ett av mynten, nummer åtta i serien, köptes av Kungliga Myntkabinettet år 1999 för 5 000 kronor efter att det påträffats av en taxichaufför som lade märke till att det var tyngre än övriga mynt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.