Mysterium Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mysterium, varianter, uttal och böjningar av mysterium

Mysterium synonym, annat ord för mysterium, vad betyder mysterium, förklaring, uttal och böjningar av mysterium.

Synonymer till mysterium

Vad betyder och hur uttalas mysterium

Mysterium uttalas myst|eri|um [-e´-] och är ett substantiv mysteriet mysterier.

Mysterium betyder:

Ordformer av mysterium

Singular

mysterium
obestämd grundform
mysteriums
obestämd genitiv
mysteriet
bestämd grundform
mysteriets
bestämd genitiv

Plural

mysterier
obestämd grundform
mysteriers
obestämd genitiv
mysterierna
bestämd grundform
mysteriernas
bestämd genitiv

Mysterium är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Mysterium på Engelska

  • mystery - the mystery of the missing tablecloth

Hur används ordet mysterium

  1. Ursprunget till namnet Jeep är något av ett mysterium. En populär ursprungsform är att fordonen ursprungligen var signerade GP (för General Purpose, svenska: allmän användning) vilket slarvades uttalsmässigt i engelskspråkiga länder, och blev till "Jeep".[källa behövs] R. Lee Ermey har sagt i sin tv-serie Mail Call att fordonen alltid var skapade för specifika uppgifter och hade aldrig märkningen General Purpose, namnet skulle istället kunna vara från Fords terminologi för GP (där G står för government-use och P är hjulbasen 80 tum). Men många (även R. Lee Ermey) anser att den mest trovärdiga källan till namnet är från figuren i den tecknade serien Thimble Theatre (Karl-Alfred), Eugene the Jeep. Han kunde gå genom väggar, klättra i träd, flyga och komma var som helst. Det kan vara tänkbart att soldater under den tiden var så imponerade av det nya fordonets flexibilitet att de gav fordonet namnet efter figuren. (wikipedia.org)
  2. Dougal är den yngste prästen. Hur han har blivit präst är ett mysterium och ibland framstår han nästan som ett barn. Han får exempelvis inte se på barnförbjudna filmer då han tidigare när han råkat se en läskig film var tvungen att sova i Teds säng (även om han sover i samma sovrum som Ted). Dougal har en livlig fantasi som ibland hjälper och ibland stjälper trion. (wikipedia.org)
  3. Deckare eller detektivroman, ofta också benämnt kriminallitteratur, är en genre inom populärkultur vars verk har en berättelse där huvudtemat är att skildra ett eller flera brott, medan den skyldiges identitet ofta är ett mysterium för läsaren. Genren finns som roman ("kriminalroman"), novell, spelfilm, TV-serie och tecknade serier. Ordet deckare har sitt ursprung ur ordet detektiv, eftersom huvudpersonen ofta är en privatdetektiv, men berättelsen kan också kretsa kring en kriminalpolis eller någon annan problemlösare (journalist, präst, psykolog etc), eller kring den skyldiga. (wikipedia.org)
  4. Mysterium, av grekiska μυστήριον, mysterion, ett ord som framkommer 27 gånger i Nya testamentet, används inom östkyrkan för att hänvisa till vad västkyrkan för närvarande kallar sakrament eller sakramentalier. Numera används termen mysterium också som en synonym till gåta. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.