Naturkunskap synonym, annat ord för naturkunskap, vad betyder naturkunskap, förklaring, uttal och böjningar av naturkunskap.

Vad betyder och hur uttalas naturkunskap

Naturkunskap uttalas nat|ur|kun|skap och är ett substantiv.

Ordformer av naturkunskap

Singular

naturkunskap
obestämd grundform
naturkunskaps
obestämd genitiv
naturkunskapen
bestämd grundform
naturkunskapens
bestämd genitiv

Plural

naturkunskaper
obestämd grundform
naturkunskapers
obestämd genitiv
naturkunskaperna
bestämd grundform
naturkunskapernas
bestämd genitiv

Naturkunskap är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturkunskap

  1. I Sverige undervisas kemi som ett eget ämne i högstadiet och på gymnasieskolans naturvetenskaps- och teknikprogram, och som en del av naturkunskap i gymnasiet. På naturvetenskapsprogrammet har man mellan Lpf 1994 och fram tills Gy 2011 läst de specifika kurserna Kemi A och i fall man valt inriktningen naturvetenskap även läst Kemi B. De olika kursbenämningarna har dock över tid i stort sett samma innehåll. (wikipedia.org)
  2. Naturkunskap 1 (100 poäng) (wikipedia.org)
  3. Miljövård, omsorg om naturen och människan ur ett ekologiskt perspektiv. Grundtanken är att se hur allting hänger ihop, hur vi själva är en del av naturen. Biologi och naturkunskap är viktiga beståndsdelar i miljövård och vi har blivit mer medvetna om att vi måste kompostera och sortera sopor, återvinna restprodukter och motverka nedskräpning. (wikipedia.org)
  4. Naturkunskap är ett kärnämne i den svenska gymnasieskolan. Naturkunskap är även ett orienteringsämne. Ämnet handlar om djur och natur, samt miljöförstöring. Ämnet är tvärvetenskapligt till sin karaktär med grund i biologi, fysik, geovetenskap och kemi. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturkunskap Synonymer Betyder Uttal