Naturminnesmärke synonym, annat ord för naturminnesmärke, vad betyder naturminnesmärke, förklaring, uttal och böjningar av naturminnesmärke.

Vad betyder och hur uttalas naturminnesmärke

Naturminnesmärke uttalas nat|ur|minn|es|märke och är ett substantiv.

Ordformer av naturminnesmärke

Singular

naturminnesmärke
obestämd grundform
naturminnesmärkes
obestämd genitiv
naturminnesmärket
bestämd grundform
naturminnesmärkets
bestämd genitiv

Plural

naturminnesmärken
obestämd grundform
naturminnesmärkens
obestämd genitiv
naturminnesmärkena
bestämd grundform
naturminnesmärkenas
bestämd genitiv

Naturminnesmärke är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturminnesmärke

  1. På Lantmäteriets kartor markeras naturminnerna med ett stiliserat "B" (naturminne av biologiskt slag) som påminner om runmärket "R" eller ett likadant stiliserat "G" (naturminne av geologiskt slag). Under första halvan av 1900-talet markerades ett naturminne genom en rund gjutjärnsskylt med tre kronor och texten "Naturminnesmärke fridlyst enligt lag". Det finns även en oval skylt i aluminium med samma text. Idag används en rektangulär blå-vit plastbricka med texten "Naturminne" och symbolen för naturreservat (vita stjärnan). Stora ekar är de vanligaste biologiska naturminnena i Sverige. Ett exempel för ett geologiskt naturminne är Biskopsstenen, ett flyttblock vid Tomtberga kyrkogård i Huddinge kommun. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturminnesmärke Synonymer Betyder Uttal