Naturminne synonym, annat ord för naturminne, vad betyder naturminne, förklaring, uttal och böjningar av naturminne.

Vad betyder och hur uttalas naturminne

Naturminne uttalas nat|ur|minne och är ett substantiv.

Ordformer av naturminne

Singular

naturminne
obestämd grundform
naturminnes
obestämd genitiv
naturminnet
bestämd grundform
naturminnets
bestämd genitiv

Plural

naturminnen
obestämd grundform
naturminnens
obestämd genitiv
naturminnena
bestämd grundform
naturminnenas
bestämd genitiv

Naturminne är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturminne

  1. Sveriges största levande lövträd räknad efter volym är Ekebyhovseken i Ekerö kommun. Eken kan vara omkring 500 år gammal. År 1956 förklarades trädet för naturminne. (wikipedia.org)
  2. På Lantmäteriets kartor markeras naturminnerna med ett stiliserat "B" (naturminne av biologiskt slag) som påminner om runmärket "R" eller ett likadant stiliserat "G" (naturminne av geologiskt slag). Under första halvan av 1900-talet markerades ett naturminne genom en rund gjutjärnsskylt med tre kronor och texten "Naturminnesmärke fridlyst enligt lag". Det finns även en oval skylt i aluminium med samma text. Idag används en rektangulär blå-vit plastbricka med texten "Naturminne" och symbolen för naturreservat (vita stjärnan). Stora ekar är de vanligaste biologiska naturminnena i Sverige. Ett exempel för ett geologiskt naturminne är Biskopsstenen, ett flyttblock vid Tomtberga kyrkogård i Huddinge kommun. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturminne Synonymer Betyder Uttal