Naturmaterial synonym, annat ord för naturmaterial, vad betyder naturmaterial, förklaring, uttal och böjningar av naturmaterial.

Vad betyder och hur uttalas naturmaterial

Naturmaterial uttalas nat|ur|materi|al och är ett substantiv.

Ordformer av naturmaterial

Singular

naturmaterial
obestämd grundform
naturmaterials
obestämd genitiv
naturmaterialet
bestämd grundform
naturmaterialets
bestämd genitiv

Plural

naturmaterial
obestämd grundform
naturmaterials
obestämd genitiv
naturmaterialen
bestämd grundform
naturmaterialens
bestämd genitiv

Naturmaterial är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturmaterial

  1. Gärdesgård (första "d"-et är stumt) eller även gärsgård eller gärdsgård är en typ av traditionell hägnad som kan variera kraftigt i utseende och konstruktion mellan olika trakter. Gemensamt är dock att den ursprungligen var helt gjord av naturmaterial, i norra barrskogsbältet företrädesvis av en och gran. Gärdesgårdar av trä används i Norden, Estland, i delar av Ryssland och USA och en del andra områden med god tillgång till lämpligt material. Stengärdesgårdar är vanliga där det finns tillräckligt ur åkrar avlägsnade stenar eller råder brist på trä. (wikipedia.org)
  2. Sedan forntida civilisationer har halsbandet varit ett primärt smycke. De äldsta fynden sträcker sig 40 000 år tillbaka i tiden. Före vävningen och stängens tid så gjorde man halsband av rena naturmaterial. Man kunde använda sig av senor och andra rester från djur eller till exempel snäckor, tänder eller ben. Det som gick att hitta i naturen. (wikipedia.org)
  3. Diamant är det hårdaste naturmaterial som finns. Det enda som kan repa en diamant i rumstemperatur är en annan diamant. Diamantverktyg används därför ofta i skärande bearbetning, men kan inte användas för att snabbt skära stål eftersom friktionsvärmen får diamanter att lösa upp sig i stålet. (wikipedia.org)
  4. Katetern är ett flera tusen år gammalt kirurgiskt instrument. I en grav på Kreta, från den minoiska kulturen, har mer än 2 000 år gamla instrument har påträffats som är tillverkade av brons och ser ut som en lång böjd ihålig sticka. Behovet att sticka in ett långt rörformat föremål i kroppen, för att exempelvis dränera var-vätska, har säkert funnits under en stor del av människans historia, så man har säkert också använt vasstrån, fjädrar, tunna ben och andra lämpliga naturmaterial för detta. [källa behövs] (wikipedia.org)
  5. I forntida Egypten, Romarriket och Indonesien användes diverse naturmaterial, ull, gräs, papyrus, som tamponger. I forntida Japan var tampongen gjord av papper och hölls på plats av en särskild binda kallad kama, och byttes upp till tolv gånger per dag. (wikipedia.org)
  6. Ett naturmaterial är en produkt eller fysisk materia som kommer från växter, djur eller marken. Vissa mineraler och vissa metaller som kan utvinnas ur dem (utan ytterligare modifiering) anses också tillhöra denna kategori. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturmaterial Synonymer Betyder Uttal