Naturvetare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder naturvetare, varianter, uttal och böjningar av naturvetare

Naturvetare synonym, annat ord för naturvetare, vad betyder naturvetare, förklaring, uttal och böjningar av naturvetare.

Vad betyder och hur uttalas naturvetare

Naturvetare uttalas nat|ur|vet|are och är ett substantiv -n; pl. naturvetare, best. pl. naturvetarna.

Ordformer av naturvetare

Singular

naturvetare
obestämd grundform
naturvetares
obestämd genitiv
naturvetaren
bestämd grundform
naturvetarens
bestämd genitiv

Plural

naturvetare
obestämd grundform
naturvetares
obestämd genitiv
naturvetarna
bestämd grundform
naturvetarnas
bestämd genitiv

Naturvetare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturvetare

  1. Ingenjörer och naturvetare utan gränser, INUG, är en organisation som samlar ingenjörer och naturvetare med intresse i biståndsprojekt. (källa)
  2. Förr kallades mosnäppan Temmincks strandvipa. Denne Coenraad Jacob Temminck, vars namn också förekommer i det vetenskapliga namnet Calidris temminckii, var en nederländsk naturvetare. (källa)
  3. Naturfilosofi var en filosofisk gren som studerade naturen, vetenskapsgrenen räknas numera ofta till fysiken, vetenskapsfilosofin, eller andra ämnen. Den första grupp som åsatts detta epitet är de joniska naturfilosoferna som verkade i det forngrekiska Jonien i nuvarande Turkiet. Under antiken var filosofin den högsta av vetenskaper, och till detta hörde även naturvetenskaperna. En naturvetare betraktades med andra ord som filosof, det naturvetenskapliga metoden hade ännu inte utvecklats. Bland tidiga naturfilosofer fanns Diogenes från Apollonia, och Theofrastos. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.