Nazism synonym, annat ord för nazism, vad betyder nazism, förklaring, uttal och böjningar av nazism.

Vad betyder och hur uttalas nazism

Nazism uttalas naz|ism [-sis´m] och är ett substantiv -en.

Nazism betyder:

Ordformer av nazism

Singular

nazism
obestämd grundform
nazisms
obestämd genitiv
nazismen
bestämd grundform
nazismens
bestämd genitiv

Nazism är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nazism översättning

Engelska

Nazism

Hur används ordet nazism

  1. mörkertalen är betydande. Hatbrotten kategoriseras i svensk brottsanmälningsstatistik baserat på motiv, där det vanligaste motivet är främlingsfientlighet/rasism (72 procent av anmälningarna 2012), varav 603 har identifierats som kopplade till högerextremism och nazism. Andra kategorier är antireligiösa motiv (15 procent) samt homofobiskt, bifobiskt eller heterofobiskt motiv (13 procent). (wikipedia.org)
  2. Benämningen har övervägande använts på kommunistsympatisörer, det vill säga personer som inte själva är medlemmar av ett kommunistiskt parti, men som stödjer ett sådant i ord och handling.[källa behövs] Inte sällan har även nazistsympatisörer utpekats.[källa behövs] På senare tid[när?] har det använts om personer som lierar sig med islamistiska intressen. Övervikten på kommunistsympatisörer får ses mot bakgrund av kommunismen var betydligt framgångsrikare än till exempel fascism och nazism när det gäller att attrahera intellektuella sympatisörer, framför allt utomlands.[källa behövs] (wikipedia.org)
  3. Nationalsocialism (tyska Nationalsozialismus), även nazism, är en ideologi som i grunden har föreställningen om att folket – nationen – har ett högre värde i förhållande till den enskilde. Uppfattningen av folket vilar på rastanken, som i sina konsekvenser innebär ett avvisande av främmande raselement, särskilt sådana av icke-ariskt (i praktiken oftast judiskt) ursprung. I sin politiska utformning bygger åskådningen på ledarprincipen. Det främsta uttrycket för folket är dess ledare. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nazism Synonymer Betyder Uttal