Nejlika synonym, annat ord för nejlika, vad betyder nejlika, förklaring, uttal och böjningar av nejlika.

Vad betyder och hur uttalas nejlika

Nejlika uttalas nejl|ika och är ett substantiv -n nejlikor.

Nejlika betyder:

Ordformer av nejlika

Singular

nejlika
obestämd grundform
nejlikas
obestämd genitiv
nejlikan
bestämd grundform
nejlikans
bestämd genitiv

Plural

nejlikor
obestämd grundform
nejlikors
obestämd genitiv
nejlikorna
bestämd grundform
nejlikornas
bestämd genitiv

Nejlika är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nejlika översättning

Engelska

clove
a spice, clove
carnation

Hur används ordet nejlika

  1. Kryddnejlika (Syzygium aromaticum, även kallad nejlika i affär) är en trädart från Moluckerna i familjen myrtenväxter. Kryddnejlika kallas även de torkade blomknopparna som används som krydda. (wikipedia.org)
  2. I och med att engelsmännen tagit makten över Jamaica från spanjorerna i mitten av 1655 kom handeln med kryddpeppar igång och då kryddan påminner om en blandning av bland annat kanel, muskot och nejlika fick den namnet allkrydda på flera språk, till exempel engelska allspice, franska toute-épice och på danska allehånde. (wikipedia.org)
  3. Matjessill är en tillredd form av sill som lagrats på tunna innan den rensas och packas i konserver med en speciell kryddning, bestående av bland annat socker, kanel, kryddpeppar och nejlika. Ofta ingår även sandelträ i kryddningen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nejlika Synonymer Betyder Uttal