Neoklassisk synonym, annat ord för neoklassisk, vad betyder neoklassisk, förklaring, uttal och böjningar av neoklassisk.

Vad betyder och hur uttalas neoklassisk

Neoklassisk uttalas neo|klass|isk [-as´- el. ne´-] och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av neoklassisk

Böjning (i positiv) neoklassisk en ~ + subst. neoklassiskt ett ~ + subst. neoklassiska den/det/de ~ + subst.

Neoklassisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet neoklassisk

  1. Enligt neoklassisk teori är kollektivavtal en konkurrensbegränsande kartellbildning på arbetsmarknaden som tenderar att leda till arbetslöshet. Denna syn är dominerande i nationalekonomin. Insider-outsider-hypotesen förklarar arbetslösheten med att de som har arbete, "insiders", trycker upp lönen så att arbetslöshet uppstår. På så vis skapas "outsiders" vars arbetslöshet man inte tar hänsyn till i lönebildningen. (wikipedia.org)
  2. Neoklassisk nationalekonomi (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Neoklassisk Synonymer Betyder Uttal