Newfoundlandshund synonym, annat ord för newfoundlandshund, vad betyder newfoundlandshund, förklaring, uttal och böjningar av newfoundlandshund.

Vad betyder och hur uttalas newfoundlandshund

Newfoundlandshund uttalas new|found|lands|hund [njofao´nd- el. nju-] och är ett substantiv.

Ordformer av newfoundlandshund

Singular

newfoundlandshund
obestämd grundform
newfoundlandshunds
obestämd genitiv
newfoundlandshunden
bestämd grundform
newfoundlandshundens
bestämd genitiv

Plural

newfoundlandshundar
obestämd grundform
newfoundlandshundars
obestämd genitiv
newfoundlandshundarna
bestämd grundform
newfoundlandshundarnas
bestämd genitiv

Newfoundlandshund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet newfoundlandshund

  1. Dagens newfoundlandshund, även samtliga i Nordamerika och på själva Newfoundland, är resultatet av avel i Storbritannien under 1800-talet. För att få upp storleken till dagens björnlikhet korsade man in sankt bernhardshund och mastiff och genom traditionell linjeavel gjorde man typen homogen. 1886 bildades den engelska rasklubben och den första rasstandarden skrevs. Under den viktorianska eran var newfoundlandshunden på modet, bl.a. som barnvakt. Hunden Nana i J.M. Barries (1860-1937) "Peter Pan" från 1904 är en newfoundlandshund. Under första världskriget var rasen nära att dö ut. 1923 fanns endast 23 individer registrerade i Storbritannien. De första newfoundlandshundarna kom till Sverige redan i slutet av 1800-talet. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Newfoundlandshund Synonymer Betyder Uttal