Noanamn synonym, annat ord för noanamn, vad betyder noanamn, förklaring, uttal och böjningar av noanamn.

Vad betyder och hur uttalas noanamn

Noanamn uttalas noa|namn och är ett substantiv.

Ordformer av noanamn

Singular

noanamn
obestämd grundform
noanamns
obestämd genitiv
noanamnet
bestämd grundform
noanamnets
bestämd genitiv

Plural

noanamn
obestämd grundform
noanamns
obestämd genitiv
noanamnen
bestämd grundform
noanamnens
bestämd genitiv

Noanamn är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet noanamn

  1. Tomten kan också kallas tomtevätte, och i Skåne, Danmark och Norge kallas han företrädesvis nisse eller goanisse (jfr uttrycket Nisse god dräng), ursprungligen ett noanamn. På svenska finns även puke som är en smådjävul, pyske är en liten människa, hempjäske och pixy är en tomtegubbe. På finska finns tonttu som är inlånat från svenskan. Liknande husandar hos andra folk är de romerska penates och lares, den ryska domovoj (även hos andra slaver), hob i England, brownie i Skottland och Heinzelmännchen i Tyskland. (wikipedia.org)
  2. Noaord, eller noanamn, kallas benämningar som används när det enligt folktron anses vara olycksbringande och därmed tabu att nämna ett visst ord. Det polynesiska ordet noa uttrycker motsatsen till tabu, och betecknar något som kan användas utan risk. Ett noaord är en typ av eufemism. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Noanamn Synonymer Betyder Uttal

Populärast: