Nollsummespel synonym, annat ord för nollsummespel, vad betyder nollsummespel, förklaring, uttal och böjningar av nollsummespel.

Vad betyder och hur uttalas nollsummespel

Nollsummespel uttalas noll|summe|spel och är ett substantiv.

Nollsummespel betyder:

Ordformer av nollsummespel

Singular

nollsummespel
obestämd grundform
nollsummespels
obestämd genitiv
nollsummespelet
bestämd grundform
nollsummespelets
bestämd genitiv

Plural

nollsummespel
obestämd grundform
nollsummespels
obestämd genitiv
nollsummespelen
bestämd grundform
nollsummespelens
bestämd genitiv

Nollsummespel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nollsummespel

  1. Ett nollsummespel definieras genom att summan av vinsten och förlusten i spelet alltid är noll för varje tänkbar strategi spelarna kan använda sig av. Finns det ett enda utfall där summan skiljer sig från noll så sägs spelet vara ett icke-nollsummespel. Konsekvensen av detta är att en spelare kan vinna endast genom att någon annan förlorar .
  2. En speciell kategori av nollsummespel är alla tvåmansspel med en vinnare och en förlorare. Typiska exempel är go och tennis.
  3. Vi ser att varje tänkbar kombination mellan mynten ger +1,-1 i vinst/förlust vilket ger summan noll. Alltså är detta ett nollsummespel.
  4. År 1928 formulerade John von Neumann en teori där man kan beräkna den strategi man ska använda sig av för att den maximala förlusten ska vara så liten som möjligt. Detta kallas för Minimax-teorin och existerar för alla nollsummespel med 2 spelare samt med ett ändligt antal strategier. Denna teori har senare vidareutvecklats till att omfatta mer komplicerade spel och kallas då Nash-jämvikt.
  5. I ett nollsummespel där förtjänsten för spelarna representeras med en förtjänstmatris som i exemplet ovan hittas minimaxlösningen genom att hitta en så kallad sadelpunktslösning. Tänk nu att det som står i varje cell i matrisen nedan är spelare A:s förtjänst. Spelare B:s förtjänst är alltså -1 multiplicerad med A:s vinst eftersom detta är ett nollsummespel. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nollsummespel Synonymer Betyder Uttal