Nolltolerans synonym, annat ord för nolltolerans, vad betyder nolltolerans, förklaring, uttal och böjningar av nolltolerans.

Vad betyder och hur uttalas nolltolerans

Nolltolerans uttalas noll|toler|ans och är ett substantiv -en.

Nolltolerans betyder:

Ordformer av nolltolerans

Singular

nolltolerans
obestämd grundform
nolltolerans
obestämd genitiv
nolltoleransen
bestämd grundform
nolltoleransens
bestämd genitiv

Nolltolerans är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nolltolerans

  1. Nolltolerans är ett begrepp som inbegriper att inte visa någon tolerans mot vissa företeelser och beteenden. Begreppet har använts främst inom den kriminologiska debatten, och härstammar från en doktrin i en moralisk-politisk appell kallad Broken Windows. På senare tid har doktrinen blivit allt mer vanligt förekommande hos ett stort antal poliskårer. Den går ut på att poliser skall ingripa mot all form av kriminalitet även om brottet är ringa. Tanken är att om mindre förseelser tillåts leder det till en allmänt ökande kriminalitet i samhället och omvänt, om mindre förseelser stoppas leder det till ett laglydigare samhälle. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nolltolerans Synonymer Betyder Uttal