Nomad synonym, annat ord för nomad, vad betyder nomad, förklaring, uttal och böjningar av nomad.

Vad betyder och hur uttalas nomad

Nomad uttalas nom|ad [-a´d] och är ett substantiv -en -er.

Nomad betyder:

Ordformer av nomad

Singular

nomad
obestämd grundform
nomads
obestämd genitiv
nomaden
bestämd grundform
nomadens
bestämd genitiv

Plural

nomader
obestämd grundform
nomaders
obestämd genitiv
nomaderna
bestämd grundform
nomadernas
bestämd genitiv

Nomad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nomad översättning

Engelska

nomad
nomadic life

Hur används ordet nomad

  1. Förutom de större husvagnstillverkarna fanns flera mindre tillverkare i Sverige redan 1947, bland annat Wuco i Ödeborg (1947- ca 1955) och Helander/Svenska Nomad i Göteborg (1947-52). (wikipedia.org)
  2. Benämningen kosack kommer från det turkiska ordet kaz, som betecknar en fri man eller nomad. Kosack uttalas på ryska Kazzak. Första gången termen kosack dyker upp i historien är på 1300-talet i storfurstendömet Moskva som då betalar tribut till tatarerna och är under starkt kulturellt inflytande från tatarerna. Ordet finns också i namnbildningen Kazakstan som är ett land tillhörande den turkiska språkgruppen. Dock är det viktigt att påpeka att kosacker inte skall förväxlas med kazacher som är en helt annan folkgrupp. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nomad Synonymer Betyder Uttal