Norrman synonym, annat ord för norrman, vad betyder norrman, förklaring, uttal och böjningar av norrman.

Synonym till norrman

Vad betyder och hur uttalas norrman

Norrman uttalas norr|man och är ett substantiv, böjs som ¹man.

Norrman betyder:

Ordformer av norrman

Singular

norrman
obestämd grundform
norrmans
obestämd genitiv
norrmannen
bestämd grundform
norrmannens
bestämd genitiv

Plural

norrmän
obestämd grundform
norrmäns
obestämd genitiv
norrmännen
bestämd grundform
norrmännens
bestämd genitiv

Norrman är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet norrman

  1. 2002 – NR: Joel Norrman (wikipedia.org)
  2. Ragnar Norrman. Uppsala stifts herdaminne. Stiftshistoriskt uppslagsverk från reformationen till nyaste tid, Serie II. Pastorat och präster. Band 7 Fjärdhundra kontrakt 1593-1991 Utg. av Stiftshistoriska kommittén i Uppsala. 1997. 638 sidor. (wikipedia.org)
  3. Bangolfen i Europa fick spridning i Storbritannien och Tyskland under 1920-talet. I Hamburg anlades en bana 1926 under namnet Miniatur-Golf-Platz och banor efter engelsk modell (Pitch-Putt-Courses) följde i Köln och Leipzig. Till Sverige kom bangolfen genom Edwin O. Norrman och Eskil Norman som tog med sig idén från USA och anlade en första bana 1931 i Eskilstuna. Den äldsta klubben i Sverige är Eskilstuna Bangolfklubb som grundades 1932. Bolaget Norman &, Norrman Miniatyrgolf anlade flera banor runt om i Sverige. (wikipedia.org)
  4. Ordet har sina rötter i ordet bagge, vilket i det här fallet syftar det maskulina fårets genitalier. Varför svenskarna började använda benämningen på norrmän är oklart, men en teori är att det är en humoristisk försvenskning av Bagler, motståndare till kung Sverre Sigurdsson. En annan teori är att det är en förvanskning av en latinsk benämning på norrman, norvagus, ibland skrivet norbagus. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Norrman Synonymer Betyder Uttal