Norsk synonym, annat ord för norsk, vad betyder norsk, förklaring, uttal och böjningar av norsk.

Synonymer till norsk

Vad betyder och hur uttalas norsk

Norsk uttalas norsk och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av norsk

Böjning (i positiv) norsk en ~ + subst. norskt ett ~ + subst. norska den/det/de ~ + subst. norske den ~ + mask. subst.

Norsk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Norsk översättning

Engelska

Norwegian

Hur används ordet norsk

  1. Hakon galen 1170-talet–1214), en norsk jarl (wikipedia.org)
  2. En pseudogallicism är ett ord eller uttryck som uppfattas som ett lån från franskan, men som egentligen har ett inhemskt ursprung. Några pseudogallicismer i svenskan är pain riche, som inte har någon direkt motsvarighet på franska, och glace au four, som i Frankrike kallas för omelette Norvegienne ("norsk omelett"). (wikipedia.org)
  3. Synnöve Clason, norsk-svensk litteraturvetare (wikipedia.org)
  4. Norsk getost, brunost, är mesost med getmjölk. Osten är helt utan hål och konsistensen är ganska hård, men ostskivorna smälter i munnen. Brunosten säljs oftast som fyrkantiga block. Den smakar inte get så utpräglat som den franska varianten, och äts nästan uteslutande som smörgåspålägg. Smaken är, för att vara ost, mycket söt. (wikipedia.org)
  5. Gina Krog, norsk kvinnorättskämpe (wikipedia.org)
  6. Fredrik Glad Balchen (1815–1889), norsk dövstumslärare (wikipedia.org)
  7. Personer som har grottor som hobby och besöker grottor för att det är spännande kallas grottkrypare. Personer som har ett mer vetenskapligt intresse kallas för grottforskare eller speleologer. Många länder har nationella organisationer som samlar landets grottkrypare och speleologer. Exempel på sådana är Norsk Grotteforbund (NGF) i Norge, British Caving Association (BCA) i Storbritannien, Sveriges speleologförbund i Sverige och National Speleological Society (NSS) i USA. (wikipedia.org)
  8. Jonas Kruse - rallyförare, svensk och norsk mästare. (wikipedia.org)
  9. Norsk älghund, grå, eller gråhund som den svenska stammen har kallats, är en hundras med Norge som officiellt ursprungsland. Den är en älghund med samma historia som andra nordiska jaktspetsar. Den är en ställande hund för i första hand älgjakt, främst som löshund men även som ledhund. (wikipedia.org)
  10. Utförs arbete enbart i Norge ska arbetsgivaren innehålla så kallad trygdeavgift det vill säga norsk socialförsäkringsavgift. Denna avgift får personen rätt att dra av i sin självdeklaration. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Norsk Synonymer Betyder Uttal

Populärast: