Notering synonym, annat ord för notering, vad betyder notering, förklaring, uttal och böjningar av notering.

Synonymer till notering

Notering översättning

Engelska

quotation

Hur används ordet notering

  1. Börje Tyboni. Noter: handbok i traditionell notering. Gehrman. ISBN 91-7748-029-5  (wikipedia.org)
  2. Ordföranden skriver under protokollet, som ägare av mötet, och av mötet utsedda justerare, som på mötets vägnar intygar att det som förts till protokoll är riktigt. Om en justerare finner att sekreteraren i protokollet angett något som avviker från hans/hennes uppfattning om vad som t.ex. beslutats, justeras protokollet eller görs notering om ändringen jämte namnteckning. (wikipedia.org)
  3. Konto är inom bokföring och redovisning en etikett som används för att bokföra och rapportera en kvantitet av nästan vad som helst. Oftast handlar det om notering av en summa pengar som ägs av eller är utlånad till en person eller annan enhet. Det kan beteckna en summa pengar som verkligen bytt ägare, eller så kan det stå för ett uppskattat värde av tillgångar, eller en kombination av dessa. Beloppet på ett konto kallas saldo. (wikipedia.org)
  4. Den äldsta notering som finns om svensk lutfisktradition är från Linköping och biskop Hans Brask, 1464–1538, som enligt historien åt lutfisk med mandel, russin och ärtor under fastan. Lutfisk är den enda rätt som varit festmat i Sverige i över 500 år. Förr åt man lutfisk till helger och fester året om. Olaus Magnus menade att den kunde serveras även till kungar. Gustav III:s hov åt den blötlagda fisken under hela våren och på bondbröllop i Skåne serverades fisken varje dag under de veckolånga bröllopsfesterna. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Notering Synonymer Betyder Uttal

Populärast: