Nyligen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder nyligen, varianter, uttal och böjningar av nyligen

Nyligen synonym, annat ord för nyligen, vad betyder nyligen, förklaring, uttal och böjningar av nyligen.

Synonymer till nyligen

Andra språk

Nyligen på Engelska

 • recently - we met quite recently in Lund

Hur används ordet nyligen

 1. Riksrevisionen sågade nyligen regeringens stora klimatsatsning, Klimatklivet, baserad på vad forskningen säger om effekterna. Miljarder till en mängd små projekt ger blygsamma resultaten. Total förnekelse från Miljöpartister. (källa)
 2. Är det cybersäkert att bo i Sverige? Enligt en nyligen publicerad internationell undersökning är Sverige det sjunde cybersäkraste landet i världen. (källa)
 3. Han lär ha fått inspiration till att skriva Life itself när han, samtidigt som han sörjde sin nyligen avlidna mamma, träffade sin blivande fru. Ja, ni fattar. Livets skiftningar och oberäkneliga karaktär. (källa)
 4. En av kritikerna är Marcela Fuentealba, grundare till förlagen Hueders och Saposcat. Hon fyller två glas med isvatten och leder mig ut på kontorets vackra bakgård. Marcela skrev nyligen en uppmärksammad krönika med titeln "Antifeminism". (källa)
 5. Ett bra exempel på hur butiksapokalypsen har tagit sitt grepp över USA är det faktum att klädkedjorna Gap, JC Penney och Victoria´s Secret inom loppet av bara ett dygn nyligen offentliggjorde att totalt 300 butiker skrotas. (källa)
 6. Britt Svensson bor på äldreboendet och berättar att hon nyligen var nere i solrummet tillsammans med tre andra boende. Hon säger att hon njuter av att sitta under de tre lamporna där. (källa)
 7. I satsen "Pelle gick nyligen till Lisa som ganska fort gömde sig" är nyligen det adverb som talar om när Pelle gick, fort är adverbet som säger hur Lisa gömde sig, och ganska är adverbet som graden av "forthet" hos adverbet "fort". (källa)
 8. Fiskar är särskilt lämpade för transgen manipulering då de ofta har extern befruktning och inkubering. Första generationen transgen fisk framställs oftast genom att injicera transgenkonstruktet (promotor och proteinkodande DNA) i ett obefruktat eller nyligen befruktat ägg. Om transgen tas upp och sedan förs över till könscellerna så kan ägg eller spermier komma att bära på transgenen och då kan vidare generationer framställas på samma sätt som omodifierade fiskar i en odling. Detta gör att efter första lyckade generationen kan transgen fisk framställas i stora mängder. (källa)
 9. Geotermiska kraftverk har fram till nyligen endast byggts på ytterkanterna av de tektoniska plattorna där geotermiska källor med höga temperaturer finns tillgängliga nära marknivå. Utvecklingen av binära kraftverk och förbättringar inom borr- och utvinningstekniken har gett hopp för att HDR-kraftverk (hot dry rock) ska kunna användas över större geografiska område. Ett demonstrationsprojekt slutfördes nyligen i Landau-Pfalz, Tyskland, och andra är under uppbyggnad i Soultz-sous-Forêts, Frankrike och Cooper Basin, Australien. (källa)
 10. 1985 slogs tidningen ihop med den nyligen återupplivade Serietidningen (innehållande "Nya Tonårsgänget"), men i slutet av året lades Gigant ner i och med nr 10. Bakom rodret på tidningen ända fram till slutet stod redaktören Cristian Hammarström, även känd som Super-Cristian. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.