Och Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder och, varianter, uttal och böjningar av och

Och synonym, annat ord för och, vad betyder och, förklaring, uttal och böjningar av och.

Synonym till och

Andra språk

Och på Engelska

 • and - boys and girls, I awoke and got up

Hur används ordet och

 1. I svenska Ingermanland talades förutom svenska även finska, ingermanlandsfinska, ingriska och votiska. (källa)
 2. Avsnitt 1: Anna och Svempa får sovrum efter åtta år i ett 1970-talshus. (Anna och Svempa i Stavsnäs). (källa)
 3. Oden är den högste och äldste av asarna. Hans hustru heter Frigg. Han kallas också för Allfader, eftersom han är alla gudars fader, och Valfader, eftersom han i Valhall och Vingolf upptar alla som falla i strid, vilka kallas einhärjar. I Valhall tjänar valkyriorna vid bordet, och dem sänder Oden till varje strid för att kora vilka som skall falla. Han har även många andra namn. (källa)
 4. Socialantropologi är vetenskapen om världens olika samhällen och kulturer. Inom socialantropologin studerar man människans tänkande och beteende utifrån ett globalt perspektiv. (källa)
 5. Förtrollad handlar om den blivande, vackra prinsessan Giselle (Amy Adams) som träffar sin drömprins, prins Edward (James Marsden), och bestämmer sig för att gifta sig med honom. Men Edwards styvmor, drottning Narissa (Susan Sarandon), tycker inte om detta och skickar henne genom en brunn från sagolandet Andalasia till storstaden New York. (källa)
 6. Koppar är en halvädel metall och motstår de flesta oxiderande syror, även ren saltsyra, men löses i salpetersyra och svavelsyra. I fuktig luft, särskilt i närvaro av luftföroreningar, bildas ett brunt oxidskikt, som sedan kan omvandlas till en grön patina, kallad ärg. Vanliga oxider är koppar(I)oxid och koppar(II)oxid och vanligaste salt är kopparsulfat. (källa)
 7. Könssegregation (av latin segrego, 'avskilja (från hjorden)', 'separera'), innebär uppdelning och rumsligt åtskiljande mellan människor på grund av deras biologiska könstillhörighet. (källa)
 8. Lucy är den yngsta flickan. Det är hon som först kommer till Narnia genom professorns klädskåp i boken Häxan och lejonet. Hon blir drottning i Narnia och kommer tillbaka dit i Caspian, prins av Narnia, Kung Caspian och skeppet Gryningen och Den sista striden. Har även en liten roll i Hästen och hans pojke. Lucy kallas "drottning Lucy den Modiga" av narnianerna, hon tvekar inte att rida ut i strid med männen. Hon har en liten kristallflaska som hon fått av Jultomten, i den finns vätska som botar alla sjukdomar och sår. (källa)
 9. Ett officiellt språk är ett språk som specifikt anges vara ett sådant i länders, delstaters eller i andra områdens konstitutioner eller lagar. De officiella språken används i landets offentliga administration och är de språk som lagar, domar och myndighetsbeslut avfattas på. (källa)
 10. Förnuft och känsla (originaltitel: Sense and Sensibility) är en roman från 1811 av den engelska författaren Jane Austen. Romanen publicerades först under pseudonymen "A Lady" (En dam). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.