Ordentligt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ordentligt, varianter, uttal och böjningar av ordentligt

Ordentligt synonym, annat ord för ordentligt, vad betyder ordentligt, förklaring, uttal och böjningar av ordentligt.

Synonym till ordentligt

Andra språk

Ordentligt på Engelska

  • appropriate, properly

Hur används ordet ordentligt

  1. Är vi inte redo för någon större uppdatering i Bahrain blir det ett debutanttest, sedan gör vi ett ordentligt test i Barcelona. Eller så delar vi på det och låter en ordinarie förare och en debutant köra vid vart test, säger Vasseur. (källa)
  2. Ett fågelbo i centrala Ottawa höll på att ställa till det ordentligt för arrangörerna av en av Kanadas största musikfestivaler, Bluesfest. (källa)
  3. Mellan jag var 19 och 22 skrev jag i rask takt tre romaner. Två av dem snabbt refuserade. Den tredje var det ett bokförlag som tände på ordentligt. Flera lektörer skulle läsa. Så kom samtalet: "Alla är väldigt positiva. Vi tar ett avslutande möte på telefon på fredag klockan tre". Jag köpte och satte en champagneflaska på bordet. Så ringde de och sa: "Vi är så ledsna, den här veckan har vi fått in en annan roman som handlar om precis det du har skrivit om. Och vi tycker den är bättre". (källa)
  4. På skivor som levererats utan ytbehandling fogas skarvar och hörn med remsor av papper eller glasfiber. Svensk byggnorm föreskriver skarvremsa av papper, då denna till skillnad från glasfiberremsan kan ta upp skjuvpåkänningar. Problem med att få pappremsan att fästa ordentligt utan att släppa gör att många gör-det-själv byggare trots allt får ett bättre resultat med glasfiberremsan. (källa)
  5. En glidkudde fästes på vajer i botten av skorstenen och dras upp genom skorstenspipan med hjälp av en vinsch. Medan glidkudden dras uppåt fylls murbruk på i skorstenspipan, bruket pressas då ut mot sidorna och tätar ojämnheter, sprickor och skador. Innan själva glidgjutningen påbörjas måste rökkanalen sotas ordentligt, sot förhindrar gjutmaterialet från att fästa. När kanalen är sotad ska den blötas ner, både för att bruket ska fästa bättre och för att det inte ska torka för snabbt och skapa sprickor i bruket. Efter detta ska ett lättflytande bruk blandas, då första lagret ska slammas. Detta då det fäster bättre än vanliga blandningen hos bruk och sedan fungerar som bindning eller lim till nästa skikt. Sedan ska normal blandning på bruket göras, antalet dragningar beror på rökkanalens skick. Mellan varje dragning ska bruket brinna. När sista dragningen är gjord har kanalen något mindre area men de släta ytorna gör ofta att lufthastigheten hos röken trots detta förbättras. (källa)
  6. Odlas i halvskugga eftersom stark sol bleker bladen och en för mörk plats gör bladen helt gröna. Den trivs bäst i rumstemperatur året om, eventuellt något svalare på vintern, dock aldrig under 16°C. Jorden vattnas igenom ordentligt vid varje bevattningstillfälle. Den bör torka upp mellan vattningarna. Svag näring ges en gång i veckan från vår till höst och bladen duschas då och då. (källa)
  7. Gummibåtar började användas av militären under andra världskriget och har sedan dess utvecklats ordentligt. Idag är de vanliga hos fritidsbåtsfolket som släpdinge till såväl segel- som motorbåtar. Men större SIB resp. RIB (se längre ned i texten) används också yrkesmässigt av Marinen, Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet, Räddningstjänsten, Polisen samt av olika företag som har sin utkomst till sjöss. (källa)
  8. För att handtvättningen ska ha fullgod rengörande effekt och minimera smittspridning är det viktigt att tvättningen utförs noggrant. Avlägsna först eventuella smycken. Vid tvätt med tvål och vatten sköljs händerna först enbart i rinnande vatten. Sedan tvålas hela händerna in (alla fingrarna, handflatorna, ovansidan av händerna, mellan fingrarna, naglarna och handlederna) ordentligt med tvål i minst 15–20 sekunder. Vårdguiden rekommenderar omkring 30 sekunder. En rekommenderad metod för att hålla ordning på tiden är att nynna en sång med samma längd. Sedan sköljs händerna ordentligt i vatten så att skummet avlägsnas. Ett annat viktigt moment är att torka händerna helt torra efteråt och att eventuell handduk som används är ren. Helst bör alla personer använda en separat handduk. En textilhandduk behöver bytas ut och tvättas regelbundet. När många är sjuka rekommenderas engångshanddukar istället. Om handsprit används sker det vanligen efter den vanliga handtvättningen med tvål och vatten. Den kan även användas utan tvätt med tvål och vatten, men vissa virus är resistenta mot handsprit. (källa)
  9. Se till huskonstruktionen torkar ordentligt, både före och efter rekonstruktion av huset. Skadade byggnadsdelar och området däromkring saneras med borsalt. Svampen kan komma tillbaka om huset får någon framtida vattenskada från läckande rör, eller om taket är otätt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.