Ordinand Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ordinand, varianter, uttal och böjningar av ordinand

Ordinand synonym, annat ord för ordinand, vad betyder ordinand, förklaring, uttal och böjningar av ordinand.

Vad betyder och hur uttalas ordinand

Ordinand uttalas ord|in|and [-an´d] och är ett substantiv -en -er.

Ordinand betyder:

Ordformer av ordinand

Singular

ordinand
obestämd grundform
ordinands
obestämd genitiv
ordinanden
bestämd grundform
ordinandens
bestämd genitiv

Plural

ordinander
obestämd grundform
ordinanders
obestämd genitiv
ordinanderna
bestämd grundform
ordinandernas
bestämd genitiv

Ordinand är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ordinand

  1. Klerikal tonsur är ett på huvudets mitt avrakat, cirkelformat hårparti om bara några centimeter. Med det skiljer den latinska kyrkan symboliskt sina blivande präster från den övriga världen. Från och med den klerikala tonsuren räknas man till prästståndet. Tonsuren bärs inte längre nödvändigtvis synlig men föregås av en tillhörande ceremoni, varvid ordinandens hår på fyra ställen högtidligt klipps av i form av kors. Ceremonin vid vilken den kyrklige överordnade förmedlar den klerikala tonsuren återfinns i pontifikaliet, biskopens ena särskilda liturgiska bok. (källa)
  2. Stiftskansliet består av ett 80-tal anställda och praktikanter, och arbetar med direkt stöd till församlingarna, församlingsutveckling och kyrkliga tjänster, samt traditionella stödfunktioner. Stiftskansliet organiserar stiftets antagning, utbildning och uppföljning av ordinander, erbjuder ett antal program för barn och ungdomar, samt samordnar stiftets insatser inom olika policyområden såsom hållbarhetsfrågor. (källa)
  3. Harry S. Backström, f. 1957, är teologie doktor och kyrkoherde i Väståbolands svenska församling. Han profilerar sig som konservativ: han motsätter sig samkönade äktenskap och skulle som biskop ordna separata prästvigningar med endast manliga ordinander, för att ge kvinnoprästmotståndare möjligheten att bli prästvigda utan att behöva dela vigningen med kvinnor.. Backström är även politices magister, agronomie- och forstkandidat och ingenjör till sin utbildning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.