Orolig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder orolig, varianter, uttal och böjningar av orolig

Orolig synonym, annat ord för orolig, vad betyder orolig, förklaring, uttal och böjningar av orolig.

Synonymer till orolig

Andra språk

Orolig på Engelska

  • worried - he is worried about what will happen
  • restless - restless pupils

Hur används ordet orolig

  1. Jag tycker att det finns en anledning att vara orolig, eftersom artikel 13 i synnerhet begränsar friheten på nätet. Därför har jag lovat att inte rösta för artikel 13. (källa)
  2. Man blir klart orolig över att det ska hända igen och vad det unika fallet berodde på, för man vet inte riktigt, säger Marianne Alanko Blomé. (källa)
  3. Enligt folkmedicinsk tradition kan kattmynta användas för behandling av vitt skilda åkommor som: hosta, förkylning, huvudvärk, feber, vrede, spasmer, smittkoppor, scharlakansfeber, andnöd, blåmärken, bleksot och kvinnlig hysteri. Den sägs även kunna Lugna "orolig mage", driva ut "mask i magen", läka skärsår (såret ska då gnidas med lätt fuktade söndersmulade färska blad), befordra fertilitet och starta förlossning vid graviditet som "gått över tiden". Verkan för det senare ska bero på att kattmynta orsakar sammandragningar i livmodern. Av denna anledning avrådes gravida kvinnor från att inta kattmynta, för att inte riskera något som i värsta fall skulle kunna leda till missfall. (källa)
  4. Så kallad krampkolik beror på störningar i de impulser, som från de stora nervcentra i bukhålan når tarmväggen. Denna form är vanlig och särskilt smärtsam, men är lätt att behandla. Ytterligare en form är den så kallade maskkolik som orsakas av att parasiter ger proppbildning i blodkärlen. Vid kolikanfall blir hästen orolig och svettas, skrapar med framhovarna, ser sig mot buken, rullar sig och intar onaturliga kroppsställningar. Allt foder bör då genast tas bort och hästen ges möjlighet att röra sig fritt. (källa)
  5. I Sverige finns sju arter av malariamyggor, av vilka många ända in på 1930-talet var infekterade med malariaparasiten, och följaktligen spred malaria i Sverige. Numera är emellertid svenska malariamyggor inte infekterade med malariaparasiten. Det man nu är orolig för är att någon hemkommande malariasmittad turist ska bli stucken av en svensk malariamygga, som därmed skulle kunna återsmitta den svenska malariamyggstammen. Hittills har man dock inte kunnat konstatera att så skett. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.