Osa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder osa, varianter, uttal och böjningar av osa

Osa synonym, annat ord för osa, vad betyder osa, förklaring, uttal och böjningar av osa.

Synonymer till osa

Vad betyder och hur uttalas osa

Osa uttalas osa och är ett verb -de.

Osa betyder:

Ordformer av osa

Aktiv

osa
infinitiv
osar
presens
osade
preteritum
osat
supinum
osande
presens particip
osa
imperativ

Osa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Osa på Engelska

  • smoke, smell - smell of burning

Hur används ordet osa

  1. På inbjudan till en fest anges ofta ett datum för OSA (om svar anhålles). Detta innebär att värden vill ha besked från de inbjudna om de kommer eller inte. Det tillhör vett och etikett att höra av sig till värden och tacka ja eller nej till festen innan angivet datum. Efter att man meddelat värden sitt deltagande bör man som regel inte ändra sig, om man inte blir så sjuk att man inte kan deltaga eller vill gå på en begravning som man inte visste om när man tackade ja. (källa)
  2. Vanliga symptom är högljudd snarkning med andningsuppehåll, som leder till tystnad och därefter ett kort uppvaknande med ökad andning. Andra allvarliga följder som förknippas med OSA är depression, högt blodtryck, allvarliga hjärtbesvär samt sexuella problem, till exempel impotens. (källa)
  3. År 1992 startade Posten ungdomstidningen OSA (om svar anhålles). Tidningen skulle fungera som ett community i pappersformat och bestod av insändare och allmänt klotter. Målsättningen var att "bevara det skrivna ordet och vara ett åsiktsorgan för unga människor". Tidningen delades ut gratis i skolor och i klädbutiker. År 1999 lades tidningen ned då insändare i pappersformat inte längre var lika populärt. En orsak till detta var internets utbredning. Tidningen hade även en webbplats med en chatt som var mycket välbesökt. (källa)
  4. SA-8 Gecko (9K33 Osa) – Sovjetunionen/Ryssland. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: