Otur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder otur, varianter, uttal och böjningar av otur

Otur synonym, annat ord för otur, vad betyder otur, förklaring, uttal och böjningar av otur.

Synonym till otur

Vad betyder och hur uttalas otur

Otur uttalas o|tur och är ett substantiv -en.

Ordformer av otur

Singular

otur
obestämd grundform
oturs
obestämd genitiv
oturen
bestämd grundform
oturens
bestämd genitiv

Otur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Otur på Engelska

  • bad luck - unlucky day, he was unlucky enough (had the misfortune) to miss the train

Hur används ordet otur

  1. En härmask, luskung eller daggorm är när larver av sorgmyggor sluter sig samman i långa tåg och vandrar tillsammans. Den är ca 2–4 cm bred och 0,5–3 m lång. Namnet härmask kommer av ordet här i betydelsen "en mängd soldater". Härmasken ansågs betyda otur och kommande krig. (källa)
  2. Du behöver otur-/allrisk-del i din hemförsäkring, som ingår i Stor hemförsäkring och Hemförsäkring Extra hos oss. Dock inte i basvarianten. (källa)
  3. Ordet "gök" i denna bemärkelse härstammar från folktron att man kunde bli "gökdårad", vilket innebar att man drabbades av otur eller sjukdom om man hörde göken på fastande mage, se vidare dårfågel. (källa)
  4. Kattugglans nattliga vanor, och spöklika och lätthärmade rop, har lett till att den i folktro förknippas med otur och död. (källa)
  5. En vanlig typ av bedrägerier är att offren frestas med pengar från en moraliskt tvivelaktig affär som de kommer att få tillgång till, mot en summa pengar. Sedan "råkar" affären gå snett, vilket betyder att det inte blir någon vinst. Eftersom offren tror att misslyckandet berott på otur, och eftersom affären är olaglig eller omoralisk, brukar de sällan anmäla brottet. Ett vanligt uttryck inom bedragarkretsar är därför "Man kan inte lura en ärlig människa." I själva verket bygger många bedrägerier på att offret ska se en falsk möjlighet att överlista bedragaren. (källa)
  6. Enligt skrock ska det ge otur att lägga nycklar på bordet. (källa)
  7. Otur (musikgrupp) namnet på en musikgrupp som drivs av Emma Bates. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.