Pampig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pampig, varianter, uttal och böjningar av pampig

Pampig synonym, annat ord för pampig, vad betyder pampig, förklaring, uttal och böjningar av pampig.

Synonymer till pampig

Vad betyder och hur uttalas pampig

Pampig uttalas pamp|ig och är ett adjektiv -t -a.

Pampig betyder:

Ordformer av pampig

Böjning (i positiv) pampig en ~ + subst. pampigt ett ~ + subst. pampiga den/det/de ~ + subst. pampige den ~ + mask. subst. Komparation pampigare en/ett/den/det/de ~ + subst. pampigast är ~ pampigaste den/det/de ~ + subst.

Pampig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Pampig på Engelska

  • grand, magnificent - a magnificent ceremony

Hur används ordet pampig

  1. Något som inte klart framgår idag, med nutidens vattennivåer, är att högarna ofta ligger vid forntida stränder. Detta var en lämpligt pampig begravningsplats, som sågs av förbifarande skeppsresenärer. (wikipedia.org)
  2. Ett av de största turistmålen i Palma är 1300-talskatedralen La Seu. Denna är en pampig byggnad som dominerar hela hamnen och står som en symbol för makten och rikedomen hos Mallorcas kristna erövrare. Det sägs att Jakob I gav order om att uppföra katedralen 1230, men egentligen byggde man bara om en redan befintlig moské. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.