Stor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stor, varianter, uttal och böjningar av stor

Stor synonym, annat ord för stor, vad betyder stor, förklaring, uttal och böjningar av stor.

Synonymer till stor

Vad betyder och hur uttalas stor

Stor uttalas stor och är ett adjektiv -t -a, större störst.

Stor betyder:

Ordformer av stor

Böjning (i positiv) stor en ~ + subst. stort ett ~ + subst. stora den/det/de ~ + subst. store den ~ + mask. subst. Komparation större en/ett/den/det/de ~ + subst. störst är ~ största den/det/de ~ + subst. störste den ~ + mask. subst.

Stor är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Stor på Engelska

 • large, big - large company, big city, large town, great power, it was a great disappointment, I want to be a pilot when I grow up, a good (great) deal, on a large (grand) scale, to a great extent, a large house
 • great - a great author

Hur används ordet stor

 1. – Vi har bara två målvakter i truppen och vår bedömning är att vi behöver förstärka konkurrenssituationen. John är en bra målvakt, han är stabil och rutinerad med stor allsvensk erfarenhet och en bra person som kommer att smälta bra in i gruppen. (expressen.se)
 2. Huvudet var utdraget i en näbbliknande nos och ett av de kloförsedda fingrarna var längre än både över- och underarmen och bar upp vingen som bestod av en stor skinnflik, ungefär som dagens fladdermöss. Men trots att de levde samtidigt var flygödlorna inga dinosaurier. (svd.se)
 3. – Vi upplever att det den sista tiden, speciellt efter nyår, varit en stor ökning av frågor från medierna. Och vi har ingenting att dölja. Vi vägde för- och nackdelar, som man gör i alla sammanhang, och kom fram till att vi valde att gå ut med det för att förhindra tryck från medierna och att förhindra eventuella rykten och osanna påståenden. Vi har en helt öppen process. Familjerna har också godkänt att vi klargör förhållandena runt deras behandlingar, säger han. (expressen.se)
 4. Men framför allt är Muellerrapporten givetvis en stor seger för Trump. Många av Trumps kritiker hade nog trott och hoppats att den förre FBI-chefen skulle hitta bevis för ett samarbete mellan Trumpkampanjen och Ryssland trots Trumps ständiga förnekanden. (aftonbladet.se)
 5. Life itself är en till innehållet stor och vid skildring som till största del utspelar sig i New York, i olika tider, men också gör en avstickare till Spanien där Antonio Banderas spelar snäll nutida plantageägare. Fler kända namn, som exempelvis Oscar Isaac, Annette Bening och Olivia Wilde, för fram ett ensembledrama som svingar sig över Atlanten och mellan dur och moll, där ett gäng människoöden visar sig sitta ihop på ett småfiffigt vis. (svt.se)
 6. ”Han” är väl egentligen ett ”det”, en utomjordisk superorganism kallad ”symbiot” som ser ut som en stor bit aggressivt slajm. Men när den via snaskig symbios har tagit sig in i en kompatibel värd, i det här fallet den avdankade reportern Eddie Brock (Tom Hardy), skapas en överjordiskt stark varelse med förmåga att skifta natur mellan monster och människa. (svt.se)
 7. Årets Program: ROBINSON av MastiffMotivering: Trots många osäkerhetsmoment, som en sändningsstruktur som sträcker sig över fem dagar, en slimmad inspelningstid och produktionstekniska svårigheter har redaktionen lyckats skapa ett extremt starkt innehåll som vunnit stor publik både linjärt och digitalt. 20 år efter premiären så är serien tillbaka och det med besked, mer vitalt än någonsin! Hatten av för den här produktionen som fått nytt liv och som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. (dagensmedia.se)
 8. I Chile har en allt starkare feministisk litteraturscen växt fram de senaste åren. Flera unga författare har fått stor uppmärksamhet för politiska romaner med kvinnliga subjekt som rör sig utanför de traditionella machostrukturerna. (sverigesradio.se)
 9. Bredvid “Hur kan vi” har Navid Modiri även en annan podd, “Björn och Navid”, som är mer existentiell och handlar till stor del om personlig utveckling. Det är enligt honom ett samtal för att försöka skapa förståelse, men menar att podden “Hur kan vi” är en förlängning av det samtalsarbetet. (dagensmedia.se)
 10. Som utomstående får vi ta del av det som händer i och kring matcherna, men sällan vad som händer och sägs däremellan. Klubbarna har som policy att i grunden ge så lite information till media som möjligt för att man inte vill misstolkas eller säga för mycket som motståndarlagen kan dra nytta av och därför kommer klyschorna hagla. När sociala medier är en stor del av vardagen kommer flertalet spelare att vara mindre aktiva eftersom klubbar uppmanar spelarna till det plus att jag är övertygad om att det måste vara ett störningsmoment med allt skit som florerar där. Det är också ett sätt att kontrollera att spelarna inte skriver något som kan ge motståndarna fördelar och eventuell tändvätska. (expressen.se)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.