Kraftig synonym, annat ord för kraftig, vad betyder kraftig, förklaring, uttal och böjningar av kraftig.

Synonymer till kraftig

Vad betyder och hur uttalas kraftig

Kraftig uttalas kraft|ig och är ett adjektiv -t -a.

Kraftig betyder:

Ordformer av kraftig

Böjning (i positiv) kraftig en ~ + subst. kraftigt ett ~ + subst. kraftiga den/det/de ~ + subst. kraftige den ~ + mask. subst. Komparation kraftigare en/ett/den/det/de ~ + subst. kraftigast är ~ kraftigaste den/det/de ~ + subst.

Kraftig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Kraftig översättning

Engelska

strong
strong arms, strong southwesterly wind
sturdy
a sturdy cane
substantial
substantial price increases

Hur används ordet kraftig

  1. En fågelbur är en bur som är ämnad för att hålla fåglar som husdjur. Buren är vanligen tillverkad av någon form av metall, till exempel rostfritt stål, men även trä och andra material används. För fågelns säkerhet måste materialet vara giftfritt. Materialets styrka och burens storlek ska anpassas till fågeln som är tänkt att hållas i buren. Stora fåglar behöver större burar, papegojor och andra fåglar med kraftig näbb behöver burar med stadig konstruktion och metallstänger för tjocka för att knipsa av. Riktigt husstora fågelburar kallas för voljärer. Att hålla burfåglar kallas för avikultur. (wikipedia.org)
  2. Akut symptomgivande gallsten kallas gallstensanfall och upplevs i form av en mycket kraftig kolikliknande smärta ofta under höger revbensbåge. Diagnos ställs oftast genom ultraljudsundersökning av gallblåsa och gallvägar, vilket kan kompletteras med ett blodprov för att se hur levern fungerar och en ERCP-undersökning. Vid gallstensdiagnos skrivs oftast smärtstillande ut (diklofenakpreparat) för att hantera smärtan. Vid återkommande besvär, eller andra besvär orsakade av gallsten, såsom akut Cholecystit, blir oftast operation, cholecystektomi, aktuell. Operationen innebär att man tar bort gallblåsan. Den kan i dag oftast utföras med titthålskirurgi, och efter en sådan operation är patienten ofta hemma igen dagen efter. En tid därefter bör man undvika fetthaltig kost som friterad mat, bacon, ägg osv. Grönsaker är att föredra framför kolhydratrik kost.[källa behövs] (wikipedia.org)
  3. För att skinnet ska få sin slutliga mjukhet krävs en omfattande mjukgörning av skinnet, det vill säga en kraftig mekanisk bearbetning. Denna sker fortlöpande under det att skinnet torkar efter infettningen. Vid bearbetningen blir kollagenfibrerna töjbara och fettet tränger in ordentligt i huden. (wikipedia.org)
  4. Grundläggningen behöver inte vara lika kraftig, eftersom inget vattenfyllt klockkar förekommer (wikipedia.org)
  5. En alternativ manöver är en stagvändning, även kallad genomvindsvändning eller slag, där man istället går upp i vind och låter fören passera vindögat. I kraftig sjögång med minskade segel kan det dock vara svårt att få upp den fart som stagvändningen kräver. Med råsegelrigg backar seglen i närheten av vindögat och undanvindsvändning, som med råsegel är oproblematisk (förutsatt att man har tillräckligt utrymme), är ofta den enda möjligheten. (wikipedia.org)
  6. Glidflygplan är roderstyrda luftfartyg som har en begränsad segelflygförmåga. Gravitationen driver dem nedåt-framåt, medan lyftkraft för att hålla dem flygande samtidigt genereras. De delas in i två typer, enkla glidflygplan och lastglidflygplan. Det är skillnad på glidflygplan och segelflygplan och inom flyget skiljer man dessa kategorier åt. Glidflygplan kan inte användas för längre sträckflygningar utom möjligen i bergsmiljö med sammanhängande kraftig uppvindsområden på grund av sämre glidtal (prestanda). Därför används nästan uteslutande segelflygplan som kan nyttja termik för att vinna höjd. Glidflygplan finns och används mera av historiska föreningar eller av historiska skäl. Glidflygplan tillverkas knappast längre. (wikipedia.org)
  7. Backspin innebär bakåtskruv på bollen och är en viktig del i ett slag. Klubbladets loft i kombination med friktionen mot golfbollen gör att bollen får bakåtskruv. Friktionen påverkas i sin tur av hur mjuk bollens yta är, utformningen hos bollens dimples och skåror på klubbladet. Backspin får bollen att stiga och om bakåtskruven är tillräckligt kraftig kommer bollen att spinna bakåt när den har landat. Många elitspelare utnyttjar bakåtskruven för sina inspel mot greenen då de slår bollen så att den landar bakom hålet för att den sedan ska spinna tillbaka. (wikipedia.org)
  8. Goliathägern är en mycket stor häger med en kroppslängd på 135–150 centimeter och en vingbredd på över två meter. Likt gråhägern har den blågrå ovansida av vingarna och vit framhals med svarta längsgående band. Huvudet och baksidan av halsen liksom undersidan är dock rödbrun, benen är svarta och näbben mycket kraftig och svart. Vuxna fåglar har också en rödbrun tofs på bakdelen av hjässan. Ungfågeln saknar denna och är dessutom blekare i färgerna. (wikipedia.org)
  9. Symtomen varierar men kan innefatta kraftig förvirring, handlingsförlamning, svårigheter att fatta beslut och extrem trötthet. I tidiga skeden förekommer sömnlöshet, spänningshuvudvärk och irritabilitet. (wikipedia.org)
  10. Gravyrstickel, eller gravörstickel, ursprungligen gravstickel, är ett verktyg, som används vid gravyr. Det är en kraftig nål av härdat kolstål, som är fäst i ett trähandtag. Handtaget har en kulformad ände som vid användning vilar mot handflatan. Handtagets kula är ofta avskuren på en sida för att hindra stickeln att rulla, när gravören lägger den ifrån sig. Gravyrstickeln skjuts under arbetet framåt, varvid den snedslipade spetsen på stickeln skär ut ett gravyrspån, som lyfts upp ur materialet. Spetsen har olika utseende med varierande bredd och undersida vilket ger olika mönster och stickeln dess olika namn. Spetsvinkeln på en stickel varierar med materialet som graveras. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Kraftig Synonymer Betyder Uttal