Intensiv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder intensiv, varianter, uttal och böjningar av intensiv

Intensiv synonym, annat ord för intensiv, vad betyder intensiv, förklaring, uttal och böjningar av intensiv.

Synonymer till intensiv

Vad betyder och hur uttalas intensiv

Intensiv uttalas in|tens|iv [-i´v äv. in´-] och är ett adjektiv -t -a.

Intensiv betyder:

Ordformer av intensiv

Böjning (i positiv) intensiv en ~ + subst. intensivt ett ~ + subst. intensiva den/det/de ~ + subst. intensive den ~ + mask. subst. Komparation intensivare en/ett/den/det/de ~ + subst. intensivast är ~ intensivaste den/det/de ~ + subst.

Intensiv är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Intensiv på Engelska

  • intensive, intense - intensive care, intensive care unit, intensive work, an intense debate

Hur används ordet intensiv

  1. Garfågel (Pinguinus impennis) var en fågelart tillhörande familjen alkor. Garfågeln kunde inte flyga men den var mycket skicklig på att dyka och den var en havslevande fågel vars hemvist var norra Atlanten. Den dog ut under 1800-talet på grund av alltför intensiv jakt. Den jagades främst för sitt kött och sitt dun, men även för sitt skinn och fett. Insamling av ägg bidrog också till att bestånden minskade. De två sista säkert identifierade exemplaren dödades den 3 juli 1844 på ön Eldey utanför Islands kust. Det finns några obekräftade uppgifter att garfågel skulle ha observerats ännu något tiotal år senare. Idag finns uppstoppade exemplar av garfågeln i åtskilliga museer. (wikipedia.org)
  2. Smak och konsistens är likt kycklingkött. Grodlår är en delikatess med stor efterfrågan, något som har resulterat i att grodpopulationen blivit lidande i länder som Frankrike, Italien och Belgien. Under 1950-talet påbörjades en intensiv import av indisk oxgroda från Indien, men då detta nästan utrotade grodan, infördes 1987 ett exportförbud på arten i Indien. Även i Bangladesh har ett liknande förbud införts. Idag är istället Indonesien största exportland, följt av Kina och Turkiet. Det finns inget givet sätt att tillaga färska grodlår på – de kan kokas och serveras i citronsås, knaperstekas, eller ingå i en frikassé eller soppa. (wikipedia.org)
  3. Ett sätt att definiera "grön" utgår från hur ordet används i svenska språket. I detta fall är grön ett färgområde, inte en specifik färg. Ordet grön används för en mängd olika färger med sinsemellan mycket olika karaktär, från ljusgrön till mörkgrön, från grågrön till knallgrön och från blåaktigt grön till gulaktigt grön. Färgnamnet grön syftar på ett stort spann av kulörtoner och kan användas oavsett om färgen är ljus eller mörk, gråaktig eller intensiv. Därmed täcker det in en större del av färgvärlden än något annat färgnamn. Även i de flesta andra språk täcker ordet för grön ett betydligt större färgområde än orden för gul och röd. Gränserna mellan de färgområden som benämns med respektive färgord är flytande, varierar med situationen och individen och kan förändras över tiden. (wikipedia.org)
  4. Husarrest innebär att en person är fängslad i sitt eget hem. I Sverige kan man för mildare brott dömas till intensivövervakning som är en form av husarrest. (wikipedia.org)
  5. Idrottspluton var en särskild pluton inom ett militärt förband i Försvarsmakten. I regel var det elitidrottare som gjorde sin värnplikt vid dessa plutoner. Detta för att kunna bibehålla och utveckla sin fysiska status i kombination med militärtjänst. Idrottsplutonerna startades 1967 genom ett samarbete mellan armén och idrottsrörelsen, genom att dåvarande arméchefen Curt Göransson varit missnöjd med kvalitén på spaningsutbildningen. Den militära målsättningen var att utbilda duktiga soldater till spaningsförbanden och samtidigt ge idrottarna en chans att bibehålla en intensiv träning . (wikipedia.org)
  6. Indiankrasse är ätbar och med intensiv krassesmak i blommorna. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.