Par Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder par, varianter, uttal och böjningar av par

Par synonym, annat ord för par, vad betyder par, förklaring, uttal och böjningar av par.

Synonymer till par

Hittade 2 varianter av ordet par:

Vad betyder och hur uttalas par

Par uttalas par och är ett substantiv -et; pl. par.

Par betyder:

Ordformer av par

Singular

par
obestämd grundform
pars
obestämd genitiv
paret
bestämd grundform
parets
bestämd genitiv

Plural

par
obestämd grundform
pars
obestämd genitiv
paren
bestämd grundform
parens
bestämd genitiv

Par1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas par

Par uttalas par oböjligt och är ett substantiv.

Par betyder:

Ordformer av par

Singular

par
obestämd grundform

Par2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Par på Engelska

 • pair - bridal couple, bride and groom, dancing with a partner, a pair of shoes, a married couple

Hur används ordet par

 1. Mellan pars lateralis och pars intermedius finns ett hålrum för vena lumbale ascendens samt truncus sympaticus. Mellan pars lumbaris och Pars Costalis saknas muskulära fibrer vilket skapar ett triangulärt område med basis på costa 12 och toppen på de ihopgående lumbara och costala muskulära fasiklar kallat "triangle of bochdalek". Här kommer pleura parietalis och fascia endothoracica i direkt kontakt med retroperitonial space. (källa)
 2. Ryggraden består av 33-34 ryggkotor (vertebrae) och kan uppdelas i fem delar: halsdelen (pars cervicalis), bröstdelen (pars thoracica), länddelen (pars lumbalis), bäckendelen (pars pelvina) och bakpartiet (pars caudalis). (källa)
 3. Från mellankroppen, cephalothorax, utgår åtta par extremiteter. De första tre, maxillipederna, hör till mundelarna. Första paret, maxillula, används hos släktet Crangon för att pumpa vatten till gälarna. De fem följande välutvecklade paren, pereiopoderna, har gett namn åt dekapoderna, de tiofotade kräftdjuren. De första två paren har hos Crangon gripklor som används för att föra födan till munnen, medan de tre sista paren framför allt är gångben. (källa)
 4. Det svenska telefonjacket är en fyrpolig honkontakt som har 4 stift placerade i två par ovanför varandra för strukturerad seriekoppling, sk kaskadkoppling av inkopplad utrustning. (källa)
 5. Vigseln ägde rum i Stockholm 11 juni 1615. Katarina stannade efter sitt bröllop kvar i Sverige. Katarina var genom sina föräldrars testamente och lagen om svenska prinsessors hemgift en av Sveriges största fordringsägare vid en tidpunkt då landet befann sig i ett svårt ekonomiskt läge, och hon kvarblev därför i Sverige för att bevaka sina intressen. Först i januari 1618 lämnade paret Sverige för Tyskland. Vid ankomsten till Tyskland bosatte sig paret på hennes svåger Johan II:s erbjudan på slottet Kleeburg i norra Elsass. 1619 påbörjade maken byggnationen av renässansslottet Katharinenburg nära Kleeburg. Av parets brevväxling att döma tycks paret så småningom ha fått ett lyckligt förhållande. 1620 tvingades paret på grund av trettioåriga krigets utbrott att fly till Strassburg. (källa)
 6. Duodenum består av pars superior duodeni (övre delen), flexura duodeni superior (övre böjen), pars descendens (nedåtgående delen), flexura duodeni inferior (nedre böjen), pars horisontalis (den horisontala delen) samt flexura duodenojejunalis (böj vid övergång tolvfinger- och tomtarm). Tolvfingertarmen är i det närmaste C-formad. (källa)
 7. Bakre tredjedelen (pars posterior): Bakåtpendling (extension), adduktion och utåtrotation av axelleden. (källa)
 8. Samkönad adoption, närståendeadoption, homoadoption, är en adoption där adoptivföräldrarna består av ett par av samma kön. (källa)
 9. Vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist ägde rum 13 juni 2015 i Slottskyrkan i Stockholm. Paret vigdes av överhovpredikanten, biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark och hovförsamlingens pastor Michael Bjerkhagen. Bröllopet direktsändes av Sveriges Television. Sofia bar en klänning designad av Ida Sjöstedt. Klänningen var i tre toner av vitt och var gjord i crêpe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza. På klänningen och släpet fanns spetsapplikationerna i couturespets. Slöjan var gjord av tunn brudtyll och hade applikationer av skir bomullsspets. Brudbuketten bestod av trädgårdsrosor och myrten från Sofiero. Blommorna gick i olika nyanser av crème och korall och var bundna i en hängande form. (källa)
 10. Kåk kallas tre kort i samma valör plus två kort i en annan valör. Färgerna saknar betydelse. Exempel: KKKQQ, 999TT eller 88822. En kåk är alltså en triss tillsammans med ett par. Kåk kan förutom full house (fullt hus) även kallas för boat eller full boat. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.