Parallellaxiomet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder parallellaxiomet, varianter, uttal och böjningar av parallellaxiomet

Parallellaxiomet synonym, annat ord för parallellaxiomet, vad betyder parallellaxiomet, förklaring, uttal och böjningar av parallellaxiomet.

Vad betyder och hur uttalas parallellaxiomet

Parallellaxiomet uttalas parall|ell|axi|om|et och är ett substantiv bestämd form.

Ordformer av parallellaxiomet

Singular

parallellaxiomet
bestämd grundform
parallellaxiomets
bestämd genitiv

Parallellaxiomet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet parallellaxiomet

  1. I elliptisk geometri, det vill säga den geometri som sysslar enbart med punkter på den sfäriska ytan, existerar inga parallella linjer, vilket bryter mot parallellaxiomet. Eftersom alla linjer i denna geometri är storcirklar kommer de förr eller senare att skära varandra. (källa)
  2. Parallellaxiomet är det femte axiomet i euklidisk geometri (uppkallad efter den grekiske matematikern Euklides). Axiomet är mer kontroversiellt än övriga axiom eftersom det inte är lika enkelt att formulera och innebörden anses inte av alla vara så självklar som man ofta vill att ett axiom skall vara. Euklides försökte själv förgäves att bevisa parallellaxiomet med de övriga fyra som grund. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.