Partymusik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder partymusik, varianter, uttal och böjningar av partymusik

Partymusik synonym, annat ord för partymusik, vad betyder partymusik, förklaring, uttal och böjningar av partymusik.

Vad betyder och hur uttalas partymusik

Partymusik uttalas party|mus|ik och är ett substantiv.

Ordformer av partymusik

Singular

partymusik
obestämd grundform
partymusiks
obestämd genitiv
partymusiken
bestämd grundform
partymusikens
bestämd genitiv

Partymusik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet partymusik

  1. Rakt över disc var ett ungdomsprogram och sändes under somrarna på 80-talet och kompletterades på nyårsnätterna med Rakt över nyårsdisc. Programmet utmärkte sig mycket tack vare af Geijerstam snabba och karaktäristiska prat mellan låtarna. Musikstilarna i showen var blandade med allt från disco, poprock och synt, men inte sällan kunde han lägga in lite reggae, rockabilly eller något annat av lite mer udda karaktär. af Geijerstam snabba prat och den pumpande partymusiken varvades med tidstypiska jinglar. (källa)
  2. Den första uppsättningen av gruppen bestod av gitarristen Jimmy King, Phalon Jones på saxofon, Ben Cauley på trumpet, James Alexander på elbas, organisten Ronnie Caldwell, och trummisen Carl Cunningham. Kort efter att de fått skivkontrakt tidigt 1967 fick de en hit med singeln "Soul Finger". Snart släpptes även albumet Soul Finger som uteslutande innehöll funkig partymusik. (källa)
  3. År 2000 gavs skivan Crack A Smile ut och signalerade att Poison återvänt till det de är bäst på, högljudd partymusik. Samma år släpptes också skivan Power to the People, varav hälften var nytt material och hälften liveinspelningar. 2002 kom skivan Hollyweird ut, och mottagandet var blandat. 2006 gav de ut samlingsskivan 20 Years of Rock och planerar som bäst en jubileumsturné. (källa)
  4. Bandet bildades i Oslo när en grupp musiker tröttnade på urvalet av partymusik som fanns tillgänglig och beslöt sig för att göra sin egen musik. En hemsida och sex låtar senare upptäcktes bandets potential och speciella egna sound av ett tyskt skivbolag som då hette Solistium. Bolaget hörde av sig till bandet som skrev på ett avtal med skivbolaget och började skriva nytt material. Den 15 mars 2005 släppte bandet sitt första fullängdsalbum som fick titeln Willkommen Folk tell Drekka Fest!. Medlemmarna i Trollfest har genom åren inkluderat musiker från en blandning av band såsom Urgehal, Pantheon I, Untime, Melch, Hallucinations, Powersword och Sarkom. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.