Party Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder party, varianter, uttal och böjningar av party

Party synonym, annat ord för party, vad betyder party, förklaring, uttal och böjningar av party.

Synonymer till party

Vad betyder och hur uttalas party

Party uttalas party [pa´rty el. -ti] och är ett substantiv -t -n.

Party betyder:

Ordformer av party

Singular

party
obestämd grundform
partys
obestämd genitiv
partyt
bestämd grundform
partyts
bestämd genitiv

Plural

partyn
obestämd grundform
partyns
obestämd genitiv
partyna
bestämd grundform
partynas
bestämd genitiv

Party är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Party på Engelska

  • party - party dress, barbecue, go to a party

Hur används ordet party

  1. Partiväsendet är outvecklat på Jersey. Det finns ett politiskt parti, Jersey Reform Party, med tre ledamöter i ständerna. Övriga ledamöter är partilösa, men grupperar sig löst i en konservativ majoritet och en liberal minoritet. (källa)
  2. Det svenska begreppet "pyjamasparty" är sannolikt en översättning av det ursprungligen amerikanska termen slumber party. Det syftar på en vanligen föräldraorganiserad social kvällsaktivitet för yngre barn. Deltagarna är klädda i pyjamas eller andra nattkläder och aktiviteterna avslutas med att barnen sover över hos den inbjudande familjen. (källa)
  3. Det förekom pokerspelande i IRC-chatrum under 1990-talet. Den första pokersajten som erbjöd poker med riktiga pengar var Planet Poker, som startade i januari 1998. Det kom att dröja ett par år innan Internetpoker blev en stor bransch. År 2001 startade Party Poker, som kom att bli en av de största pokersajterna på Internet. Party Poker lanserade 2002 turneringen Party Poker Million, vilket gav sajten god publicitet. År 2003 vann Chris Moneymaker den dittills största vinstsumman ($2,5 miljoner) i huvudturneringen i World Series of Poker efter att ha kvalat in online via PokerStars, vilket gav internetpokern ytterligare popularitet. Året därpå vanns turneringen - denna gång med tredubbelt antal deltagare jämfört med tidigare år - av Greg Raymer, som liksom Moneymaker kvalat in via PokerStars. Således hade klyftan mellan "riktiga" pokerproffs och internetpokerproffs suddats ut. (källa)
  4. Eftersom politiken i USA domineras av två partier, kallas ibland kandidater som tillhör något tredje parti för "oberoende", jfr en:Third party officeholders in the United States på engelska Wikipedia. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.