Galej Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder galej, varianter, uttal och böjningar av galej

Galej synonym, annat ord för galej, vad betyder galej, förklaring, uttal och böjningar av galej.

Synonymer till galej

Vad betyder och hur uttalas galej

Galej uttalas gal|ej [-ej´] och är ett substantiv -et.

Galej betyder:

Ordformer av galej

Singular

galej
obestämd grundform
galejs
obestämd genitiv
galejet
bestämd grundform
galejets
bestämd genitiv

Galej är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet galej

  1. Rivaler på galej (engelska: The Strawberry Blonde) är en amerikansk romantisk komedifilm från 1941 i regi av Raoul Walsh. I huvudrollerna ses James Cagney och Olivia de Havilland och i övriga roller märks Rita Hayworth, Alan Hale, Jack Carson och George Tobias. Både Walsh och filmens huvudrollsinnehavare var tidigare främst förknippade med gangsterfilmer, men här gjorde man en lättsammare romantisk komedi som utspelade sig i 1890-talets New York. Historien byggde på en Broadway-pjäs skriven av James Hagan ursprungligen uppförd 1933. Filmen Oscar-nominerades för bästa filmmusik. (källa)
  2. Den första stora succén blev som en av de kvinnliga huvudrollerna i Rivaler på galej (1941), mot James Cagney. Då filmen blev en stor framgång ekonomiskt, steg Hayworths popularitet och hon blev omedelbart en av Hollywoods hetaste skådespelerskor. Warner Bros. blev så imponerade att de försökte köpa Hayworths kontrakt från Columbia, men Cohn vägrade släppa henne. (källa)
  3. Charlotte Amalia, 7, galej. (källa)
  4. 1941 – Rivaler på galej. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.