Passande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder passande, varianter, uttal och böjningar av passande

Passande synonym, annat ord för passande, vad betyder passande, förklaring, uttal och böjningar av passande.

Synonymer till passande

Vad betyder och hur uttalas passande

Passande uttalas pass|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Passande betyder:

Ordformer av passande

Böjning (i positiv) passande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Passande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Passande på Engelska

  • fitting

Hur används ordet passande

  1. Gipsskivan ger bara marginell värmeisolering och ljudisolering. Detta beror dels på att den är tunn och dels på att gipset är kompakt och inte innesluter särskilt mycket luft. Väggar med regelavstånd c/c 600 mm isoleras med skivor som har 565 mm bredd, vilka kläms ihop ca 1 cm mellan de 45 mm tjocka träreglarna. Vid den allt populärare konstruktionen stålregel med c/c 400 mm används skivor med 410 mm bredd. Detta format är tyvärr ännu ovanligt på byggvarumarknader, vilket innebär att gör-det-självare och småföretagare ofta tvingas skära till passande isolering. För stålregelväggar med c/c 450 mm är det ännu svårare att finna isolerskivor med passande bredd, 460 mm. Detta är anmärkningsvärt, då etablerade tillverkare av gipsskivor rekommenderar denna regelkonstruktion även till väggar som ska isoleras. (källa)
  2. Väggar med regelavstånd c/c 600 mm isoleras med skivor som har 565 mm bredd, vilka kläms ihop cirka 1 cm mellan de 45 mm tjocka träreglarna. Vid den allt populärare konstruktionen stålregel med c/c 400 mm används skivor med 360–365 mm bredd. Detta format är tyvärr ännu ovanligt på byggvarumarknader, vilket innebär att självbyggare och småföretagare ofta tvingas skära till passande isolering. För stålregelväggar med c/c 450 mm är det ännu svårare att finna isolerskivor med passande bredd. (källa)
  3. Vissa gångjärnstyper kan inte vändas hur som helst, och då uppkommer behovet av spegelvända beslag. Man talar då om högergångjärn och vänstergångjärn. Betrakta en dörr, som kan öppnas endast åt ett håll, t .ex. för ett kylskåp eller för ingången till en byggnad. Om dörren från utsidan sett och skall öppnas utåt, skall den som skall gå in i huset dra dörren mot sig. Dörren kallas då utåtgående. Har den då, utifrån sett, gångjärnen till höger kallas den högerhängd, och passande gångjärn ska då vara av högertyp och vice versa. (källa)
  4. Under 1900-talet har den rådande synen på humaniora blivit utmanad av en postmodernistisk rörelse, som försöker omdefiniera humaniora i mer egalitariska termer passande för ett demokratiskt samhälle. Detta eftersom de grekiska och romerska samhällena, där humaniora utformades, inte var demokratiska. (källa)
  5. I Kanada ökar populariteten för husbåtar i British Columbia, Ontario och Québec eftersom det finns en stor mängd passande floder och sjöar för husbåtsägare. Sicamous i British Columbia kallas Houseboat Capital of the World. (källa)
  6. Högmod innebär en alltför stor självuppskattning och självhävdelse, motsatsen till ödmjukhet. Högmod betraktas i många kulturer som någonting klandervärt. I antikens Grekland straffade gudinnan Nemesis sådana självhävdande handlingar som gick över gränsen för det rätta måttet, det passande. Alla de stora abrahamitiska religionerna, det vill säga judendom, kristendom och islam, ser högmodet som ett moraliskt tillkortakommande, en synd mot gudomliga förväntningar på människan. Inom romersk-katolska kyrkan räknas högmod som en av de sju dödssynderna. (källa)
  7. Roboten har en viss rörlighet, för varje arbetsstycke den ska arbeta med, förses roboten med ett passande verktyg. En robot som används för att flytta en del till en mobiltelefon, måste alltså delvis byggas om och programmeras om när den ska flytta en annan bit. (källa)
  8. Den klassiska metoden går ut på att råmaterialet, t.ex. rundjärn, kapas i passande längder och böjs på mitten till U-form. Därefter böjs ändarna inåt mot länkens mittlinje, och svetsas, löds eller välls ihop. I den färdiga länken träder man in ett nytt länkämne, varefter processen upprepas. Den vanligaste metoden för att foga samman grövre järn- eller stålkedjor är svetsning, medan lödning oftast används för tunnare kedjor, till exempel smyckeskedjor. (källa)
  9. Kemiundervisning eller kemi är en omfattande term som avser studiet av utbildning och lärandet av kemi i alla skolor, gymnasium, högskolor och universitet. Ämnesområden i kemiundervisning kan inkludera att förstå hur studenter lär sig kemi, hur man bäst lär ut kemi, och hur man kan förbättra inlärningsresultaten genom att förändra undervisningsmetoderna och passande träning av kemiinstruktörer, i många situationer, inkluderat klassrumsundervisning, demonstrationer, och laboratorieaktiviteter. Finns det ett konstant behov av att uppdatera kunskaperna hos lärare som är engagerade med att lära ut kemi, och kemiutbildning uttrycker detta behov. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.