Pasta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pasta, varianter, uttal och böjningar av pasta

Pasta synonym, annat ord för pasta, vad betyder pasta, förklaring, uttal och böjningar av pasta.

Synonymer till pasta

Vad betyder och hur uttalas pasta

Pasta uttalas pasta och är ett substantiv -n pastor.

Pasta betyder:

Ordformer av pasta

Singular

pasta
obestämd grundform
pastas
obestämd genitiv
pastan
bestämd grundform
pastans
bestämd genitiv

Plural

pastor
obestämd grundform
pastors
obestämd genitiv
pastorna
bestämd grundform
pastornas
bestämd genitiv

Pasta är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Pasta på Engelska

 • pasta - pasta dishes
 • paste - calcium hydroxide and zinc oxide paste

Hur används ordet pasta

 1. Gluten förekommer i alla livsmedel som innehåller vetemjöl, kamut, spelt, råg, korn och rågvete, och finns därför ofta i bland annat bröd, flingor, pasta, panering och gröt. Det finns även livsmedel som innehåller derivat av gluten, vilket används som förtjockningsmedel i exempelvis varmkorv, salladsdressing, fiskbullar, såser, men även i vissa ostar, kallskuret och godis. Gluten används även som bindemedel i vissa mediciner i pillerform. Detta biämne ska i förekommande fall anges på medicinens bipacksedel. (källa)
 2. Paprikapulver, lök och kummin används som traditionell smaksättning, men även svartpepparkorn och lagerblad, timjan, oregano och persilja. Potatis används ofta i gulaschsoppan, men den kan även tillagas med små pastasorter. Morötter, palsternacka, röd eller grön paprika och selleri är grönsaker som används i gulaschsoppan. En under alla förhållanden gemensam nämnare sägs ofta vara att gulaschen innehåller paprika och kummin. I Sverige kallas ibland (även i kokböcker) pörkölt felaktigt för gulasch. Pörkölt är en liknande, lite tjockare gryta lagad med kött och det används oftast samma kryddor, dock inte kummin. I Ungern serveras gulasch traditionellt med csipetke eller spätzle, en typ av hemgjord pasta som får koka med i soppan. (källa)
 3. En maträtt är sauterade kantareller i smör med salt och peppar, som ofta serveras på (rostat) bröd, ibland som komplement till en kötträtt. Stekta kantareller kan användas i risotto och även på pasta med några matskedar keso och crème fraiche. Kantareller används också i pajer eller med stekt bacon, finhackad vitlök och salvia. (källa)
 4. En variant är plastiskt trä, där träpulver blandas med cellulosalim till en pasta, som användes för utfyllning av sprickor och dylikt vid träarbeten. (källa)
 5. Ett klaverinstrument eller ett pasta instrumentär är ett musikinstrument som spelas med en klaviatur. (källa)
 6. Kök finns i såväl privatbostäder, restauranger som olika institutioner. I de senare fallen talar man om restaurangkök, storkök och skolkök. Man kan också indela offentliga kök i tillagningskök, som lagar mat från alla typer av råvaror, respektive mottagningskök, som tar emot mat från tillagningskök och som i vissa fall tillagar ris, potatis, pasta och grönsaker. (källa)
 7. Köttfärssås kan serveras till pasta, exempelvis spaghetti – spaghetti med köttfärssås – eller ris. Eventuellt med riven ost ovanpå. Köttfärssåsen kan även användas som fyllning i till exempel lasagne, paj, gratäng, pirog, ugnsgratinerad paprika eller aubergine och på pizza. Rester av köttfärssås kan även användas som grund till en chili con carne. (källa)
 8. Makaroner (från italienskans maccheroni) är små, ofta böjda, rör gjorda av mjöl och vatten och en form av pasta. Det finns många varianter av makaroner. En del är raka och lika långa som spaghetti. (källa)
 9. Vanliga ingredienser är pasta, kött (till exempel köttfärs/korv/skinka/bacon) eller fisk (till exempel tonfisk), grönsaker och lök. Ingredienserna brukar vara kokta eller stekta före gräddningen. Det är normalt att före gräddningen fylla formen med äggstanning, dvs. omelettsmet som kan kryddas efter behag, till exempel med dill för en gratäng med fisk. För en fin yta vid gratineringen kan riven ost och/eller ströbröd strös över. (källa)
 10. Minestrone (italienska för "stor soppa") är en soppa som oftast innehåller lök, tomat, fänkål, olivolja, vita bönor, selleri, morot, pasta med mera. Minestrone har sitt ursprung i det italienska köket och serveras ofta med riven parmesan. Minestronen är inte redd. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.