Paus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder paus, varianter, uttal och böjningar av paus

Paus synonym, annat ord för paus, vad betyder paus, förklaring, uttal och böjningar av paus.

Synonymer till paus

Vad betyder och hur uttalas paus

Paus uttalas paus [pau´s] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av paus

Singular

paus
obestämd grundform
paus
obestämd genitiv
pausen
bestämd grundform
pausens
bestämd genitiv

Plural

pauser
obestämd grundform
pausers
obestämd genitiv
pauserna
bestämd grundform
pausernas
bestämd genitiv

Paus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Paus på Engelska

  • pause, break - smoke break, pause for breath, breather, rest break, recorded birdsong broadcast between radio programmes, have a break during work

Hur används ordet paus

  1. Stallet - en föreställning om flockbeteendeRival, Stockholm. Regi Sissela Kyle, med humorguppen Stallet och en gästartist varje måndag. Musik: Min stora sorg. Längd: 90 minuter utan paus. (källa)
  2. De grundläggande symbolerna baseras på en återkommande halvering av notvärdet. Till symbolerna för de spelade tonerna kommer symboler för pauser, som bygger på samma halvering av notvärdet. (källa)
  3. Kvitten har en längre historia som kulturväxt än äpple, och den var mycket brukad under antiken, av greker och deras grannfolk. Hos de antika grekerna användes kvitten till rituella offerriter i samband med bröllop, eftersom det sägs ha kommit till Grekland från Levanten tillsammans med Afrodite och därefter sågs som helgad till henne. Plutarchos meddelade att en grekisk brud tog ett bett i en kvitten för att göra sina kommande kyssar välsmakade (Romerska frågor 3.65). En gyllene kvitten är det som Atalante tar en paus i sitt lopp för. (källa)
  4. Kyrkkaffe är en kaffebjudning som äger rum efter gudstjänsten, i första hand efter söndagens gudstjänst, alternativt under en paus mitt i gudstjänsten, eller eventuellt före gudstjänsten. (källa)
  5. Legato (italienska "sammanbundet") är en musikterm som innebär att tonerna ska bindas, det ska alltså vara en mycket liten eller ingen paus mellan dem. Legato markeras i notskrift med en legatobåge. (källa)
  6. Matcher förekommer i bollspel och andra sporter. Matchen kan vara tidsbegränsad som till exempel i fotboll, handboll, bandy eller ishockey. Matcherna är uppdelade i halvlekar om det är en paus och kan vara uppdelad i perioder om det är mer än en paus. Tiden kan mätas utan uppehåll eller som i en ishockeymatch att klockan stoppas och det är effektiv speltid. (källa)
  7. Nattskärran uppmärksammas främst genom sin sång som oftast framförs nattetid från en upphöjd plats. Den kan närmast jämföras med ljudet av en motorcykel som kör förbi på långt avstånd. Denna sång framförs i timtal nästan utan paus i skymningen och på natten. Detta "surrande", som varierar i tonhöjd och ljudstyrka, växlar vid större upprördhet från kvåårååårrrårrr... till erreeerreerrreerrreeerr... När det plötsligt avstannar kan man ibland förnimma mycket höga, utdragna diiieyyh-inslag och flerfaldiga, ganska högljudda vingslag. Även näbbklappranden kan höras särskilt när den jagar insekter. (källa)
  8. En match är uppdelad i fyra delar, på 15 minuter vardera, med tre minuters paus mellan första och andra, samt tredje och fjärde fjärdedel. Vid halvlek befinner sig en paus på fem minuter. Om en spelare skadar sig, ropar en spelare eller domare till personen ansvarig för tiden att klockan ska stannas. Klockan startar igen när spelaren har bytts ut eller kan spela igen. (källa)
  9. Paus – ett kortare uppehåll på betald arbetstid, se rast. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.