Pengar synonym, annat ord för pengar, vad betyder pengar, förklaring, uttal och böjningar av pengar.

Synonymer till pengar

Pengar översättning

Engelska

money
gold coins, gratuity, tip, pocket money, have (enough) money for food, invest money in a project, large sums of money in circulation, earn a lot of money

Hur används ordet pengar

  1. Läs även: Max Mitteregger efter börsstöket: "Det kommer nog inte vara lika enkelt att tjäna pengar framöver" (va.se)
  2. – Man kunde finansiera universitet, utbildning, arbetslöshet och förskolor med dessa pengar. Så skadan är enorm, säger Christoph Spengel som är professor i skatterätt vid universitetet i Mannheim. (svt.se)
  3. Det kostar onekligen att ligga på topp, något som blir en realitet med tanke på att testbilen kostar 1 363 100 kronor. Då är den förvisso så gott som fullutrustad grundpriset för en Audi A8 med en dieselsexa ligger på 943 000 kronor, så det är en hel del pengar vi pratar om här. Vad får man då för närmare en och en halv miljon kronor, förutom stjärnglans och status? Det ska vi ta reda på. (idg.se)
  4. Av/från en person: Lainaan rahaa äidiltä — Jag lånar pengar av mamma (wikipedia.org)
  5. En gambler är en som spelar med pengar, men definitionen kan skilja sig då det finns olika sorters gamblers. Gemensamt är dock att dessa spel går ut på vadslagning där resultatet är osäker eller okänt. Spelen innehåller också ett riskmoment där spelarna, eller gamblerna satsar något av värde (oftast pengar) och hoppas på turen eller/och att oddsen håller. (wikipedia.org)
  6. Gangstrar är ett vanligt inslag i populärkultur, med kritikerrosade filmer såsom Gudfadern och TV-serier såsom Sopranos. Inom bland annat gangsta rap används termen för en person med makt och pengar, och som ett resultat av detta kan det ofta användas som en komplimang. Termen kan också användas pejorativt för vandaler och ligister som exempelvis slår sönder cyklar, fönsterrutor och ägnar sig åt smårån. (wikipedia.org)
  7. En gatumusiker eller gatumusikant är en person som spelar något musikinstrument för allmänheten på offentlig plats. Framträdandet kan ske exempelvis på trottoaren eller ett torg, till skillnad mot många etablerade artister som vanligtvis uppträder på någon form av scen. Gatumusikern kan till exempel placera ett öppet gitarrfodral eller en hatt framför sig, som förbipasserande kan lägga pengar i. (wikipedia.org)
  8. Street Performance är en underhållningsform som ibland kallas gatuteater, vilket är något missvisande. Gatuartisteri är en term som också används. Street Performance handlar om att uppträda på gatan i syfte att tjäna pengar. Det förekommer en diskussion inom genren huruvida det är en version av Performance Art eller ett sätt att försörja sig. (wikipedia.org)
  9. Giro, it. (giro), lat. (gyrus), "krets, kretslopp, omflyttning" är ett sätt att överföra pengar. (wikipedia.org)
  10. Glasklart var ett svenskt frågesportsprogram som sändes 2008 i Sveriges Television med Ola Lindholm som programledare. Sex deltagare tävlade tills det bara var en kvar som då hade chans att vinna pengar. Till sin hjälp hade deltagarna 20 personer inom ett specifikt yrke som hade facit i hand men kunde bara ge svaren genom charader i en ljudisolerad glaskub. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.