Perserkonung Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder perserkonung, varianter, uttal och böjningar av perserkonung

Perserkonung synonym, annat ord för perserkonung, vad betyder perserkonung, förklaring, uttal och böjningar av perserkonung.

Vad betyder och hur uttalas perserkonung

Perserkonung uttalas pers|er|kon|ung och är ett substantiv.

Ordformer av perserkonung

Singular

perserkonung
obestämd grundform
perserkonungs
obestämd genitiv
perserkonungen
bestämd grundform
perserkonungens
bestämd genitiv

Plural

perserkonungar
obestämd grundform
perserkonungars
obestämd genitiv
perserkonungarna
bestämd grundform
perserkonungarnas
bestämd genitiv

Perserkonung är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Perserkonung på Engelska

  • Persian king

Hur används ordet perserkonung

  1. Perserkonungen Kyros II hade nyligen betvingat Krösus svåger, kung Astyages av Medien. Krösus sökte nu utvidga sin makt och gick i krig med perserna. Han allierade sig med babylonierna, egyptierna och spartanerna, och litade på oraklet i Delfi, som på hans förfrågan gett det tvetydiga svaret att om Krösus skulle gå över floden Halys skulle han störta ett mäktigt rike. Han gick därför över floden och angrep först de kappadokiska syrierna. (källa)
  2. Efter Nebukadnessar II:s död började Babylon att falla samman. Riket erövrades av perserna 539 f.Kr. och en ny härskare, perserkonungen Kyros II, tog över makten och kungjorde 537 f.Kr. att ättlingarna till dem som deporterats från Juda rike skulle få återvända. Drygt 42 000 judar återvände till Juda, vilket innebar att en betydande majoritet valde att stanna i det toleranta perserriket dit Babylonien nu hörde. På så vis etablerades ett judiskt centrum i Babylon, lika viktigt som det i Jerusalem. De hemvändande judarna återuppbyggde templet i Jerusalem under ledning av Serubbabel och det stod färdigt 516 f.Kr. Det var då inte alls lika imponerande som Salomos tempel hade varit, men spelade ändå en stor roll i nationens religiösa liv. Den babyloniska fångenskapen är skildrad ur olika perspektiv i bland annat Hesekiel, Daniels bok och Jeremia samt Esra och Nehemja. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.