Plausibel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder plausibel, varianter, uttal och böjningar av plausibel

Plausibel synonym, annat ord för plausibel, vad betyder plausibel, förklaring, uttal och böjningar av plausibel.

Vad betyder och hur uttalas plausibel

Plausibel uttalas plaus|ibel [-i´-] och är ett adjektiv -t plausibla.

Plausibel betyder:

Ordformer av plausibel

Böjning (i positiv) plausibel en ~ + subst. plausibelt ett ~ + subst. plausibla den/det/de ~ + subst.

Plausibel är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Plausibel på Engelska

  • plausible

Hur används ordet plausibel

  1. Valet stod mellan den sittande republikanske presidenten George H.W. Bush från Texas och den demokratiske guvernören Bill Clinton från Arkansas. En tredje kandidat, oberoende affärsmannen Ross Perot, hade för första gången sedan 1912 en plausibel chans att vinna med en ledning över båda huvudkandidaterna innan han plötsligt lämnade kampen och återvände först några månader före valet. Perot fick 17,9 % av alla avlagda röster och en knapp andraplats i delstaterna Utah och Maine, han hade i en undersökning lett med 37 % av väljarkåren bakom sig. (källa)
  2. En alternativ, om än idag något mindre plausibel, teori för den mörka materien är MACHO:s. (källa)
  3. Enligt en hypotes skulle myten om det gyllene skinnet vara sammankopplad med takin, men den är inte sannolik eftersom detta djur knappast var känt av de gamla grekerna. En annan, möjligen mer plausibel, hypotes har kopplat samman myten med påstådd användning av djurhudar för att hjälpa till att fånga upp guldet vid guldvaskning. Mer troligt är att bakterien Cupriavidus metallidurans omvandlat guld i jonform i vattnet till metalliskt guld på håren. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.