Playback Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder playback, varianter, uttal och böjningar av playback

Playback synonym, annat ord för playback, vad betyder playback, förklaring, uttal och böjningar av playback.

Vad betyder och hur uttalas playback

Playback uttalas play|back [plej´bäk] och är ett substantiv -en.

Playback betyder:

Ordformer av playback

Singular

playback
obestämd grundform
playbacks
obestämd genitiv
playbacken
bestämd grundform
playbackens
bestämd genitiv

Playback är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet playback

  1. En konsert är ett framförande av musik inför en publik. Vanligen uppträder musiker och sångare, ibland kallade artister, i ett så kallat levande framförande eller "live-framträdande". I vissa fall används numera också förinspelat material, så kallad playback. Konserter förekommer i alla typer av sammanhang och lokaler, även utomhus. (källa)
  2. Begreppet används vanligen i motsats till andra termer som förinspelad musik, playback, singback eller akusmatisk musik. De flesta musikgenrer är i grunden tänkta för levande framföranden, men finns dessutom inspelade. Ett fåtal genrer som exempelvis elektroakustisk musik framförs alltid från en inspelning. (källa)
  3. En viss typ av musikvideor går under namnet "textvideo" och syftar till att musikvideon visar låtens text istället för att visa till exempel artisten som sjunger till en playback-version av sin låt. Den första kända textvideon var till Bob Dylans låt "Subterranean Homesick Blues" från 1965. Andra kända textvideor är Princes "Sign o' the Times" och George Michaels "Praying for Time". (källa)
  4. Playback är ett ord på engelska för uppspelning av inspelningar för musikaliska framträdanden där all musik och sång är förinspelad, och playback singer är en sångare som är känd för att göra inspelningar som används till playback (åt andra skådespelare) främst i filmer. I Sverige har uttrycket även kommit att användas för själva framträdandet när en drag queen eller annan scenpersonlighet läppsynkar till förinspelade sånger. Framträdanden till playback förekommer ofta i TV-program där nya låtar skall marknadsföras, för att återge samma sound som på skivorna utan att där behöva stilmässigt frångå skivinspelningen genom att sjunga och spela musikinstrument. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.