Pollensäsong Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pollensäsong, varianter, uttal och böjningar av pollensäsong

Pollensäsong synonym, annat ord för pollensäsong, vad betyder pollensäsong, förklaring, uttal och böjningar av pollensäsong.

Vad betyder och hur uttalas pollensäsong

Pollensäsong uttalas pollen|säs|ong och är ett substantiv.

Ordformer av pollensäsong

Singular

pollensäsong
obestämd grundform
pollensäsongs
obestämd genitiv
pollensäsongen
bestämd grundform
pollensäsongens
bestämd genitiv

Plural

pollensäsonger
obestämd grundform
pollensäsongers
obestämd genitiv
pollensäsongerna
bestämd grundform
pollensäsongernas
bestämd genitiv

Pollensäsong är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet pollensäsong

  1. Gråbo blir 1 till 2 meter hög, och liksom kardborre och vitmålla bildar den täta snår. Växten finns utbredd över större delen av norra halvklotet. Sitt namn har den av de undertill vitgrå bladen. Även korgarna, som är små och samlade i rik vippa, är något gråludna. Själva blommorna är mycket små och inte speciellt lysande, de är av brungul eller rödbrun färg, kantblommorna har inte tunnlikt bräm, utan rörformig och 3-flikig krona. På grund av blomkorgarnas oansenliga färg får denna art, liksom andra artemisier, mycket få eller inga besök av nektar- och pollensökande insekter, utan är anemofil eller vindblommig: ståndarmjölet kringsprides av vinden. Den producerar därför rikligt med pollen och eftersom den dessutom sprider pollen länge efter att pollensäsongen är slut för de andra växterna utgör den ett betydande problem för pollenallergiker. (källa)
  2. Med ett blodtest kan man testa för hundratals allergener, såsom gräs, träd, mögel, livsmedel och djur. Vuxna och barn i alla åldrar kan allergitestas med blodprov och det är oftast mer skonsamt för små barn än pricktester. Till skillnad från pricktester kan testet även utföras oberoende av eventuella hudförändringar, medicinering, symtom och graviditet. Testet kan också utföras oberoende av årstid och pollensäsong. (källa)
  3. Den långa pollensäsongen vid Medelhavet är slut och nu börjar den nya säsongen med cypress. (källa)
  4. Personer med astma kan också få astmaanfall av dofter vid specifika tillfällen, när man är känsligare för dofter än annars. Detta gäller även under pollensäsongen eller vid en förkylning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.